VIDEO A început Faza 1 de vaccinare anti-covid, la Constanța. Tofolean (SCJU): „Este o campanie destul de agresivă anti-vaccin. Lumea se va reorienta”

Activitatea de vaccinare anti-Covid pentru Etapa I se extinde pe tot teritoriul României. Astfel, începând de luni s-au deschis aproape toate centrele de vaccinare din țară unde sunt vaccinate cadrele medicale. Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 a anunțat că începând de luni se deschid peste 90% din cele 376 de centre de vaccinare care deservesc personalul medical și personalul din centrele medico-sociale. Pentru buna desfășurare a procesului de vaccinare, duminică a început distribuirea a peste 36.000 de doze de vaccin solicitate de centrele de vaccinare existente în fiecare județ. Conform instrucțiunilor, direcțiile de sănătate publică județene și Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București centralizează necesarul de vaccinuri din toate centrele de vaccinare arondate și îl transmit, până în ora 13.00 a zilei anterioare vaccinării propriu-zise, către Centrul regional de stocare de care aparțin. Centrul regional de stocare pregătește, în vederea distribuirii, cantitatea de vaccinuri necesară, potrivit solicitărilor primite și o distribuie, în consecință, către DSP-uri, respectiv centrele de vaccinare, precizează Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19.

Luni, 4 ianuarie 2021, a început și în județul Constanța faza 1 de vaccinare anti-Covid, mai exact vaccinarea personalului medical. Printre primii vaccinați din Spitalul Județean Constanța a fost dr. Rodica Olimpia Tudoran, medicul şef al Unităţii de Primire Urgenţe.

La evenimentul de luni au mai participat directorul DSP Constanța, Cristina Schipor și directorul Spitalului Județean, Ioan Tofolean, care a precizat că aproape jumătate din medicii instituției au optat să se vaccineze, cifra scăzută fiind datorată campaniei agresive anti-vaccin, însă pe măsură ce se vor vedea efectele pozitive, lumea se va reorienta:

La Constanța, există șase centre pentru vaccinarea personalului medical: Spitalul Municipal Mangalia , Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia, Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord, Spitalul Municipal Medgidia și Spitalul Militar de Urgență „Al.Gafencu” SMMIT – pe stadionul Portul. În prima zi se vor distribui 975 de doze: Spitalul Municipal Mangalia 150, Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța 200, Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia 100, Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord 245, Spitalul Municipal Medgidia 80 și Spitalul Militar de Urgență „Al.Gafencu” SMMIT 200.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *