VIDEO A început CAMPANIA! Ghid de apărare în fața „ciumelor” de partid – cazul Făgădău și „agresivitatea marca PSD”

De câteva zile, un filmuleț face furori pe rețelele de socializare. Sub denumirea de „Agresiune marca PSD” (disponibil AICI!) se poate vedea cum primarul Constanței, Decebal Făgădău, refuză un dialog cu cel care îl filmează (o mare greșeală) și cum un individ, presupus PSD-ist, îl lovește pe cel care filmează peste telefon cu niște hârtii. Până aici se poate spune că există ingredientele unei „agresiuni pesediste”.

I-am întrebat pe cei care au fost acolo ce s-a întâmplat în realitate. Concluzia ne este evidentă: și campania electorală din acest an va fi una mizerabilă, plină de provocare și manipulare. Este de ajuns ca cineva, oricine, să filmeze cu un telefon în apropierea oricărui candidat, să țipe, să provoace și să obțină, astfel, o reacție numai bună de rostogolit pe Facebook.

intalnire fagadau 2

În cazul de față nu există nici un PSD-ist. Mai mult, în imagini mai apar câteva persoane care, de-a lungul timpului, au criticat activitatea primarului sau pe cea a PSD, precum consilierul independent, Andrei Popescu sau chiar… Radu Florin, cel care agresează” telefonul.

Adevărul este următorul: după nenumărate invitații ale lui Radu Florin, Făgădău s-a deplasat pentru o audiență publică în zona dintre Prelungirea Sergent Nicolae Grindeanu și Prelungirea Micșunelelor. Acolo s-a întâlnit cu mai mulți locuitori cu care a discutat despre probleme și soluții; mai puțin cu unul dintre ei, cel venit să își înregistreze nemulțumirea pe un ton foarte agresiv, nemulțumire care nu avea nici un fel de legătură cu problemele zonei, după cum se poate remarca cu ușurință în filmuleț. Contextul întâlnirii: Florin Radu s-a judecat cu primăria, solicitând magistraților să oblige administrația locală să-i facă curățenie în cartier. 

Radu Florin a reacționat și i-a dat cu hârtiile peste telefon, pentru că de ani de zile aștepta vizita primarului. Sigur, gestul în sine este contestabil, dar la fel este și provocarea. Cel supus așa-zisei „agresiuni marca PSD” nu a depus plângere la Poliție nici până astăzi şi, cel mai probabil, nici nu va depune, de unde rezultă că cel agresat știe foarte bine că cel care l-a lovit nu este nici pe departe PSD-ist și că s-ar face de râs dacă ar depune plângere. Radu Florin poate fi acuzat de orice, dar de simpatii PSD în nici un caz, desele sale intervenții în plenul Consiliului Local, cu acuzații grele la adresa lui Făgădău și PSD fiind arhicunoscute.

În concluzie, „agresiunea marca PSD” a fost doar o provocare venită de la un locuitor al zonei, la care a răspuns un alt locuitor, critic al primarului, dar care a ales calea dialogului.

P.S. Autorul filmulețului se numește Ilie Cristescu, iar Florin Radu, după incidentul cu pricina, l-a preluat ulterior și pe rețelele de socializare:

discutie 1
DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.