VIDEO A fost chemat de… OMV? Popescu (Energie), abordat de un parlamentar constănțean în aeroport. „Vreți să VINDEȚI și ce mai avem?”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că va depune a treia plângere penală împotriva lui George Simion, după ce liderul AUR a făcut un nou scandal la aeroportul din Viena, atacându-l pe ministrul Energiei. Cei doi au avut un schimb de replici dure, iar dialogul a fost transmis în direct pe Facebook. Simion nu a fost singur, liderul AUR fiind acompaniat și de deputatul constănțean al AUR, Dumitru Viorel Focșa, care l-a abordat pe ministru cu… teme locale, cum ar fi susținerea la granița ilegalității a GSP Power, proprietate a mogulului și petrolistului constănțean, Gabriel Comănescu:

https://www.youtube.com/watch?v=gnWhUc73WY0

Aeroportul din Viena, ministrul Energiei, venit într-o vizită privată la stăpânii de la OMV“, a spus George Simion, sugerând faptul că Popescu ar fi fost fie să dea raportul la austriecii de la OMV, fie, așa cum a precizat Focșa, să vândă ce a mai rămas de vândut.

Parlamentarul constănțean a formulat și o serie de interpelări după incidentul din aeroport, prima – către premierul Nicolae Ciucă, iar a doua – chiar ministrului Popescu:

INTERPELARE NICOLAE CIUCĂ:

Motivul vizitei minstrului Energiei, Virgil Popescu, în Austria

Stimate domnule prim-ministru

Duminică, 10 iulie a.c., ministrul energiei, domnul Virgil Popescu, a revenit acasă de pe meleagurile austriece cu o cursă Ryanair, ce a decolat de pe aeroportul din Viena, la ora 13.50.

Întrucât domnia sa nu a dorit să furnizeze niciun fel de informații celor care aveau tot dreptul să îl întrebe ce și pe cine a căutat în Austria, ba mai mult, i-a și amenințat pe aceștia cu diverse plângeri, în calitate de parlamentar al României vă solicit să îmi comunicați care a fost motivul oficial al acestei vizite, precum și agenda guvernamentală a domnului Virgil Popescu în cadrul deplasării sale în Austria. Solicit răspuns scris.

INTERPELARE VIRGIL POPESCU:

Motivul vizitei în Austria

Stimate domnule ministru

Duminică, 10 iulie a.c., ați revenit acasă de pe meleagurile austriece cu o cursă Ryanair, ce a decolat de pe aeroportul din Viena, la ora 13.50.

Întrucât nu ați dorit să furnizați niciun fel de informații celor care aveau tot dreptul să vă întrebe ce și pe cine ați căutat în Austria, ba mai mult, i-ați și amenințat pe aceștia cu diverse plângeri, în calitate de parlamentar al României vă solicit să îmi comunicați următoarele informații:

  1. Când ați plecat și care a fost motivul vizitei în Austria?
  2. Din ce fonduri ați achitat deplasarea și cât au costat zborul, cazarea, masa?
  3. Cu ce oficiali ai statului austriac v-ați întâlnit și ce anume ați discutat în interesul statului român?
  4. Cu ce reprezentanți ai companiilor private austriece v-ați întâlnit și ce anume ați discutat în interesul statului român?

Solicit răspuns scris.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *