VIDEO 50 de ani de la primul zbor de pe aeroportul Tuzla. Vasilache, RAS: „De astăzi se va numi aeroportul Alexandru Podgoreanu!”

Aeroportul Tuzla a ajuns la ceas aniversar! La jumătate de secol de la primul zbor efectuat la Tuzla, Regional Air Services (RAS) a marcat momentul la care s-au înghesuit zeci de persoane, printre care deputatul Stelian-Cristian Ion, senatorul Nicolae Moga sau președintele Consiliului Județean Constanța, Marius-Horia Țuțuianu, prin schimbarea denumirii aeroportului și a școlii de aviație.

Directorul general al RAS, Adrian Vasilache, a prezentat un bilanț cu care se mândrește în prezent aeroportul, printre care poziția de principal operator pentru platformele marine.

tuzla

„Este o zi importantă pentru noi, sărbătorim 50 de ani de la 27 martie 1967 când a fost primul zbor cu misiune Aviasan pe aerodromul Tuzla. E o zi mare, 50 de ani reprezintă nu doar o perioadă a unui edificiu, ci munca a mii de oameni, pe mai multe generații: piloți, mecanici, meteorologi, sanitari, care au trecut pe la aerobaza Tuzla, au crescut, au ieșit la pensie. Astăzi avem o întâlnire în noua noastră locație, în care discutăm despre semnificația zilei, ne bucurăm de vizita vecinilor de la unitatea de elicoptere aparținând Marinei, apoi un program de zbor cu avioane și elicoptere. S-au schimbat multe lucruri în 50 de ani. Inițial a fost o unitate de elită a Aviasan, până în 1981, când s-a desființat, apoi a fost un aerodrom al aviației utilitare, avioane și elicoptere care au prestat servicii în agricultură, până la apariția noastră în 1999. Noi am încercat și am reușit să diversificăm foarte mult domeniul de activitate, suntem cea mai mare școală de piloți din țară, ca aeroport suntem certificați ca aeroport internațional, pe locul doi în țară la numărul de mișcări și pe locul 10 la numărul de pasageri, suntem principalul operator pentru platformele marine, cu peste 10.000 de ore de zbor și circa 120.000 de pasageri transportați fără incidente”, a spus Vasilache.

vasilache

„Această unitate și nu SMURD a dus la performanța aviației sanitare”

La ceremonie, directorul RAS a anunțat că, de sâmbătă, aeroportul Tuzla se va numi Alexandru Podgoreanu, în onoarea primului comandant al unității.

„Istoria Aviasan este o moștenire la înălțimea căreia este dificil să te raportezi, este un fapt mai puțin cunoscut publicului faptul că această unitate și nu SMURD a creat și a dus la performanța aviației sanitare și că baza Tuzla era cea mai prestigioasă dintre toate unitățile sale, în mare parte acest succes i se datorează primului său comandant: Alexandru Podgoreanu! Pentru că aceasta este tradiția la care ne raportăm, începând de astăzi aeroportul internațional Tuzla va purta numele Alexandru Podgoreanu! Este prezent aici fiul său, Constantin Podgoreanu. Am avut onoarea să îl întâlnesc și să mă bucur de atenția sa, preț de câțiva ani. Alexandru Podgoreanu este autorul unui volum de memorii a căror publicare intenționez să o sprijin. Știam că scrie literatură și chiar am primit de la el o poveste cu dedicație, dar cu atât mai mult mă bucur că experiența sa de comandant, pilot, patriot și de ceea ce astăzi am numi un bun manager, poate să devină accesibilă tuturor. Alexandru Podgoreanu a trăit și influențat discret istoria aviației și vreau ca acest model să fie reperul colegilor mei de astăzi și a celor care, pe viitor, vor fi angajați la Tuzla”, a spus Adrian Vasilache.

tuzla 4

De asemenea, directorul RAS a luat decizia ca și școala de aviație a aeroportului să poarte numele unuia dintre eroii mai puțin cunoscuți ai României, Tudor Greceanu. As al aerului în al Doilea Război Mondial, victimă a represiunii comuniste, Greceanu este cinstit la Tuzla prin acordarea numelui său școlii de aviație.

„Tudor Greceanu este un personaj extraordinar al trecutului, despre care se vorbeşte mult prea puţin. Un pilot nobil, cavaler, a avut soarta unui martir biblic. A luptat atât pe Frontul de Est, cât şi pe Frontul de Vest şi a primit medalii pentru misiunile executate în teritoriul inamic, printre altele: Ordinul „Mihai Viteazu”, Crucea de Fier clasa I, clasa a II-a, Steaua României în grad de Cavaler, Coroana României în grad de ofițer, Crucea de Aur etc. Cu toate acestea, în 1947 a părăsit Armata, după ce a fost consemnat la sol în urma recomandării politrucului aferent aerodromului, a stat mai mult de un deceniu în închisorile comuniste, 16 ani. A încercat să evadeze, a fost osândit la moarte, pedeapsa fiind comutată în închisoarea pe viață, unde a fost torturat și mutilat și a rămas fără picioare. A ieșit din închisoare în 1964, când toți deținuții politici au fost eliberați”, a mai spus Adrian Vasilache.

tuzla 3

Școala de zbor de pe Aeroportul Tuzla susține cursuri pentru obținerea licențelor de pilotaj de tipul PPL – Private Pilot Licence, CPL – Commercial Pilot Licence și ATPL – Airline Transport Pilot Licence. Pentru școală se folosesc avioane de tip Diamond DA20 Katana, Diamond DA40, Diamond DA42, Piper PA-34-200T și elicopterul CABRI G2. De asemenea, școala de zbor de la Tuzla beneficiază și de un simulator de zbor FNPT-II și de un număr de 10 instructori cu mii de ore de zbor la activ.

tuzla 2

De pe aeroportul Tuzla, cunoscut și drept Aerodromul Tuzla, s-a efectuat primul zbor pe 27 martie 1967. În acel an s-au efectuat circa 1600 ore zbor în misiuni de transport (bolnavi, material biologic, medici specialiști) precum și în supravegherea activității agricole cu specialiști. În 1972 este adus primul elicopter Allouette III, iar la 1 octombrie 1974 se înființează Aerobaza Tuzla. Aviasan se desființează în februarie 1982, pe Aerodromul Tuzla rămânând în funcționare doar Aerobaza, care iși continuă activitatea până în 1997. Dat fiind că după 1989 agricultura din zonă devine tot mai slabă, aerobaza iși pierde încet dar sigur principalul domeniu de activitate. În 1992, aerodromul Tuzla este preluat de către Regional Air Services și devine astfel primul aerodrom privat din țară, care, din 2006, furnizează servicii operaționale offshore complete în favoarea OMV Petrom.

tuzla 1

Aeroportul are o suprafață de 36 ha și dispune de un hangar de 1200 mp, două clădiri administrative, două terminale de pasageri și de un depozit nou de combustibili de 180 mc. De pe Aeroportul Tuzla se efectuează aproape zilnic zboruri offshore în Marea Neagră pentru diferiți beneficiari care operează în largul platformei continentale a României, deservind platforme de foraj marin și vase. De asemenea, servicii de evacuare medicală offshore, disponibile 24/24, 7/7, prin misiuni de zbor efectuate atât ziua cât și noaptea în condiții de siguranță. Zborurile offshore sunt efectuate cu elicoptere care reprezintă vârful tehnologiei în transportul deasupra mării.

tuzla 8

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *