Victorie pentru Gigi Valentin Ștefan? Primăria, gata să vândă terenul dorit de Solid House; prețul: UN MILION de euro! Andrei Popescu: „Mi se pare dubioasă tranzacția asta, este a doua oară când liberalii se sucesc la vot”

Consilierii locali municipali au adoptat, marți, proiectul de hotărâre privind raportul de evaluare care stabilește prețul de vânzare a unui teren, proprietate a municipiului Constanța, către SC Solid House SRL. Tranzacția este controversată, mai ales după ce, în ședința din aprilie, președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, a anunțat că a făcut denunț la Parchetul General, întrucât „nu cred că trebuie să ne intimidăm că de-a lungul contractelor succesive de vânzare-cumpărare se află socrul procurorului general din Constanța, Gigi Valentin Ștefan!”

Comisia Juridică a dat aviz NEGATIV!

În aprilie, a fost adoptat proiectul privind oportunitatea vânzării terenului din str. Pescarilor nr. 69B, astăzi a fost adoptat raportul de evaluare care stabilește prețul de vânzare la aproximativ un milion de euro. Din cei 26 de consilieri locali prezenți, s-au abținut doar cei trei ai PMP, iar împotrivă a votat consilierul independent Andrei Popescu.

„Nu se pretează să vindem acolo și nu avem nici o certitudine că acel teren a trecut din public în privat! Mie mi se pare puțin dubioasă toată tranzacția asta, nici nu a venit nimeni cu lămuriri! Este al doilea proiect, în care s-a constatat valoarea și, probabil, vor mai veni încă o dată când îl vor vinde! Țin să precizez că în ședința de comisie juridică de acum câteva zile a primit aviz negativ! Este a doua oară când se întâmplă asta din partea PNL…”, a spus Andrei Popescu, pentru TOMIS NEWS.

În ședința comisiei juridice au votat pentru avizul negativ liberalii Adriana Arghirescu și Costin Avătavului, însă la votul de marți toți consilierii locali liberali au votat în favoarea proiectului.

Povestea terenului datează din 2005, când Autoritatea Navală Română, din cauza retragerii fondurilor necesare investiției, a fost nevoită să îl vândă unei societăți comerciale. SC SOLID HOUSE a cumpărat terenul în 2016 și, de atunci, avem un mare tămbălău la Constanța. Dezvoltatorul imobiliar în cauză este apropiat de șeful Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Constanța, Gigi-Valentin Ștefan.

Proiectul de hotărâre adoptat marți este disponibil integral AICI!

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *