VICTORIE: Cantina Eteks, EVACUATĂ din incinta IPJ Constanța!

Contractul dintre Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța și SC Beyaz Food SRL expiră astăzi, 25 februarie. Este vorba de celebrul acord dintre conducerea IPJ și firma consilierului județean liberal, Baiazid Memiș, privind cantina Eteks (str. Renașterii nr. 23), din incinta instituției oamenilor legii și despre care TOMIS NEWS a scris în nenumărate rânduri.

CITEȘTE ȘI:

Memiș s-a ținut tare: NU a vrut să ia la cunoștință notificarea de evacuare!

TOMIS NEWS înregistrează, astfel, o victorie de etapă în această dispută, întrucât Baiazid Memiș a primit… ordin de evacuare!

„A primit o notificare și nu a vrut să ia la cunoștință, așa că l-am chemat la sediul IPJ ca să i se spună că din momentul expirării contractului trebuie să evacueze incinta”, a spus un reprezentant al IPJ Constanța, pentru TOMIS NEWS.

În paralel cu demersurile TOMIS NEWS, sindicatele din Poliție s-au raliat și au bombardat IPJ Constanța și IGPR cu solicitări pentru clarificări, așa cum ne-a precizat și președintele SNPPC Constanța, Vasile Zelca.

„Noi (SNPPC – n.r.) am notificat IPJ Constanța și IGPR și încă așteptăm niște clarificări în acest sens. Dorim să se revină la situația inițială și normală, de bufet pentru structurile MAI, pentru polițiști și pentru jandarmi, așa cum există și la București și la Brașov și în multe alte județe. Totodată, în demersurile noastre, am propus și o serie de variante, cum ar fi preluarea de către hotel Meridian din Mamaia (hotel care aparține MAI – n.r.), toate însă cu circuit închis, cum trebuie să fie. Înțeleg că răspunsul de la IPJ a fost emis și urmează să îl primim, apoi să procedăm la următorii pași”, a spus Vasile Zelca, pentru TOMIS NEWS.

Tentativa de rezistență a lui Baiazid Memiș are și o… explicație:

„El a făcut investiții acolo, normal că nu îi convine, are mese, scaune, frigidere, până și geamurile termopan trebuie să și le ia, începând de mâine”, a mai spus un reprezentant al IPJ Constanța, pentru TOMIS NEWS.

Cantina IPJ, încotro?

La începutul acestei luni, IPJ Constanța a transmis o solicitare la Regia Autonomă „Exploatoarea Domeniului Public și Privat” Constanța (RAEDPP), prin care solicită acestei instituții o listă de prețuri pentru chiriile din zonă. Informațiile sunt solicitate fără nici o noimă, întrucât clădirea în care funcționează cantina nu aparține RAEDPP, ci IPJ. Așadar, rămâne în picioare varianta potrivit căreia, în cazul în care o autoritate a statului s-ar trezi vreodată din somn și s-ar apuca să ia IPJ la întrebări, inspectorul-șef Constantin Dancu ar putea să invoce prețurile RAEDPP, care sunt mult reduse față de prețul zonei și tunul cu cantina ar continua fără probleme.

Astfel, deși Baiazid Memiș este pe picior de evacuare, IPJ insistă la RAEDPP:

„Au revenit (IPJ Constanța – n.r.) cu încă o adresă zilele trecute și au precizat că nu le era foarte clar prețul. Le recomandăm ca, de la anul, să își facă evaluare singuri, cu evaluator autorizat”, au precizat reprezentanți ai conducerii RAEPP, pentru TOMIS NEWS.

Contractul dintre Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța și SC Beyaz Food SRL a fost semnat pe 25 februarie 2013, pentru o perioadă de trei ani, cu posibilitate de prelungire pe aceeași perioadă. Practic, astăzi, încetează.  SC Beyaz Food SRL, cea de-a doua firmă care s-a aciuat în incinta IPJ Constanța, administrând Eteks, a fost înregistrată la 22 septembrie 2011. Este, de fapt, o firmă de apartament, consilierul liberal Baiazid Memiș renunțând în cadrul celui de-al doilea contract cu IPJ să figureze ca administrator, optând să fie… doar director economic, deși, în realitate, el este patronul Eteks.

La fel ca sindicatele din Poliție, TOMIS NEWS încă așteaptă clarificări de la IPJ Constanța privind intențiile instituției față de cantina în cauză.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *