Victorie à la Pirus pentru Dragnea! Sau cum ne uităm ca proștii la războaie inutile

O victorie à la Pirus este o victorie obținută cu un cost atât de mare pentru învingător, încât aproape că echivalează cu o înfrângere, iar Liviu Dragnea se pregătește de o asemenea situație.

În sfârșit, a apărut azi panarama aia de scrisoare, semnată de un comitet de inițiativă, în numele a milioane de PSD-iști îngrijorați din cale afară.

Nu știu dacă v-ați prins, dar e tot o tactică internă de partid. Semnatarii sunt cu zecile, zeci de grei din PSD, ba chiar unul dintre ei e chiar mâna dreaptă a lui Dragnea (adică Marian Neacșu). Așa că s-au găsit trei inși de spațiu public, ca să nu apară în public situația mai nasoală decât este. Semnatarii sunt Gabriela Firea (normal, țipă la Dragnea de câteva săptămâni de când s-a prins că dacă o bagă la pușcărie pe prietena ei, prefectul Capitalei, e nasol pentru tanti primăriță); Adrian Țuțuianu, pentru că a fost aruncat la gunoi din funcția de ministru al Apărării și îi poartă sâmbetele din cauza asta și aterizatul Paul Stănescu, asumător de inițiativă pentru că el nu are multă treabă prin PSD, în afara faptului că e șef la ministerul atât de drag lui Dragnea, adică al Dezvoltării Regionale (adică, unde sunt banii).

Dacă ne delimităm un pic, înțelegem situația. Liviu Dragnea a numit trei guverne. Primul, a strâmbat din nas. Atât de tare încât a fost nevoie de vot în Parlament și ca însuși Dragnea să asiste la modul în care parlamentarii votează, ca să fie sigur că Sorin Grindeanu e zburat. Al doilea, condus de Mihai Tudose, a fost mai rău… S-a lăsat cu CEx-uri, cu gălăgie în public, treabă care nu trebuia să ajungă în presă, dar a ajuns… Așa că, dacă te pui în locul lui Dragnea, îl înțelegi: „Am numit două guverne, ambele cu tupeu; deci nu îmi permit oameni serioși, pentru că am analfabeți la îndemână”.

Așa a apărut la șefia țării analfabeta patriei, Viorica Dăncilă, cu prietena ei, o altă analfabetă, șefă peste epoleți și Servicii, Carmen Dan. Am avut mai multe luni de liniște, pentru că nu mai erau Grindeanu și Tudose, care să reclame neregulile și am avut parte de Dăncilă și Dan, gunoaiele care au umplut Europa de rușine și Piața Victoriei de gaze. Dar, pentru Dragnea, a fost liniște…

El, marele câștigător de alegeri din 2016; el, marele demolator de guverne (propriile guverne); el, coordonatorul victoriei; nu putea să fie împiedicat! Numai că au venit și piedicile: o condamnare de 3 ani și 6 luni, cu contopire de la referendum, direct cu executare, povestea lui cu apelul nu a mai convins pe nimeni… Nici pe contestatarii din partid, care, apropo, vor doar să salveze partidul, nu România; nici pe parlamentarii care se dau acum fideli, dar care abia așteaptă să îi ia gâtul și, după căderea lui, să ne explice în comunicate de presă cum au reușit să scape de dictator și, evident, DE ACUM ÎNCOLO, vor munci pentru noi!

Ceea ce românii nu știu, adică idioții de votanți, este că parlamentarii PSD nu au… drept de inițiativă! Aflat la guvernare, sub umbrela câștigării alegerilor din 2016, parlamentarul PSD nu poate să propună nici un proiect de lege! Votantul PSD se duce la cabinetul parlamentarului PSD ca să propună problema, iar dacă lui Dragnea nu îi convine, proiectul nu se propune la vot! De ce?

Pentru că Dragnea are războiul lui cu #statulparalel și cu #rezist și cu SRI și cu SPP și cu jurnaliștii (după 11 ani de jurnalism și tupeu necesar meseriei, mi-a fost teamă o singură dată, la mitingul PSD din iunie, când personajul răcnea pe scenă că jurnaliștii sunt… dușmanii țării și în oceanul de bețivani aduși cu autocare nu știam cum să îmi ascund legitimația de „democrația” lui Dragnea) și cu… și cu… toată planeta, pentru că Dragnea este în continuu război cu toată lumea, inclusiv cu parlamentarii lui, cu primarii lui, cu aleșii lui, aspect sesizat și reclamat de semnatarii scrisorii, care știau de treaba asta de doi ani și au vorbit abia azi!

După Grindeanu, Tudose și scrisoarea în cauză, Dragnea se pregătește de încă un front de luptă, pe care l-a convocat pentru vineri, la 12:30. Vrea să tranșeze repede. S-a săturat. A pierdut Iași (pe Mihai Chirica), a pierdut Timiș (Grindeanu), Brăila (Tudose), Dâmbovița (Țuțuianu), Buzău (Ciolacu), șase din șapte primării din București și… nici nu îi pasă! Urgența convocării ședinței cu scop de măcel are un singur înțeles: preferă să omoare tot, doar ca să scape el! O treabă… à la Pirus, să câștige, dar să moară orice contestatar. Partidul, țara, să moară și ele, ce contează? Să rămână el!

Îmi aduc aminte de o declarație de-a lui recentă: „Eu nu plec ca un prost din funcția și din viața asta!” Ultimul care a zis așa ceva a luat Berlinul după el, într-un buncăr, cu sute de milioane de vieți omenești pierdute inutil și o Europă în flăcări, doar pentru că el era Fuhrer. Nu mă aștept ca PSD-iștii să conștientizeze asta sau tragedia în care se zbate acum țara. Ei trebuie să își salveze partidul sau funcțiile, nicidecum țara. Așa că îmi rămâne o singură dorință, pentru PSD-iști: omorâți-l sau salvați-l pe gunoiul vostru cu mustață, dar nu ne mai terorizați pe noi, românii, că nu avem nici o vină! Nici măcar ăia care v-au votat, mai ales ei!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *