Victimele tragediei navei „Struma”, comemorate la Constanța

La invitația Ambasadei Statului Israel în România, Șeful Statului Major al Forțelor Navale (SMFN), contraamiral Mihai Panait, participă la ceremonia organizată marți, 22 februarie, ora 12.00, în portul Constanța, pentru comemorarea victimelor tragediei produse la data de 24 februarie 1942, prin scufundarea navei „Struma”, în Marea Neagră.

La ceremonia care va avea loc la Terminalul Pasageri din portul Constanța, au fost invitați reprezentanți ai autorităților publice civile și militare, pentru a-i comemora pe cei peste 760 de evrei români care au pierit în urmă cu 80 de ani, în apele mării, pe fondul evenimentelor din timpul celui de Al Doilea Război Mondial.

Ambasada Statului Israel, cu sprijinul Forțelor Navale Române, organizează, pe 22 februarie, la ora 12.00, în Portul Constanta (Terminalul Pasageri), ceremonia de comemorare a 80 de ani de la scufundarea navei Struma, cu aproape 800 de evrei la bord. E.S David Saranga, Ambasadorul Israelului in Romania și Contraamiral Mihai Panait, comandantul Fortelor Navale ale Romaniei, vor arunca în mare coroane de flori, de la bordul unei nave militare. O placă în memoria celor 768 de oameni care și-au pierdut viața va fi dezvelită în Portul Constanța.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *