Viceprimarul Cocargeanu vrea să termine cu „detașarea” instituțiilor subordonate Primăriei în clădiri pentru care plătesc… 41.000 de euro pe lună

Plata unor chirii uriașe către privați ar trebui să înceteze, transmite marți viceprimarul municipiului Constanța, Florin Cocargeanu. Acesta arată că Primăria și instituțiile subordonate Consiliului Local își desfășoară activitatea în diferite locații, unele dintre ele fiind complet inadecvate, iar în cazul altora se plătesc chirii fabuloase.

Pentru cele două sedii administrative ale Serviciului Public de Impozite și Taxe, se plătesc, lunar, peste 41.000 euro. Să spunem că în timp ce constănțenii au fost generoși cu diferiți proprietari privați, administrația deține multe clădiri care se pot adapta și recondiționa pentru a găzdui activitațile operaționale de zi cu zi. Desigur, vreme de 20 de ani aceste clădiri au fost lăsate în paragină, iar banii constănțenilor au fost direcționați către interese private în loc să fie investiți în clădirile ce le aparțin de drept, să regenereze urban zone decăzute și să le transorme în nuclee de dezvoltare urbană și nu în ultimul rând să ofere spații generoase pentru desfășurarea activitaților conform necesităților prezente și viitoare. Suntem încrezători că demersurile pe care le întreprindem în acest moment, față de cele menționate mai sus, se vor transforma în economii substațiale la buget pe termen mediu și lung dar și în reabilitări de clădiri demne de un oraș care să-și reconstruiască identitatea. Reducerea orizontului de timp ține de capacitatea tuturor factorilor implicați în înțelegerea interesului general al comunității”, a transmis Florin Cocargeanu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.