Viceprimarul Cocargeanu (USR): „Clădirile în care învață copiii noștri trebuie să respecte normele de siguranță și condiții la standarde demne de un oraș european”

Viceprimarul USR al municipiului Constanța, Florin Cocargeanu, și-a stabilit prioritățile pentru anul în curs, care sunt prinse în propunerile formațiunii politice pentru bugetul local, aflat în prezent în dezbatere publică. Astfel, potrivit lui Cocargeanu, educația este o prioritate, iar „clădirile în care învață copiii noștri, fie că vorbim despre școli sau grădinițe, trebuie să respecte toate normele de siguranță și condiții la standarde demne de un oraș european”: Printre altele, vorbim de reabilitarea Grădiniței nr. 16, din zona peninsulară:

În acest an, o mare parte din activitatea mea va fi dedicată reabilitării instituțiilor din învățământul preuniversitar al orașului. Educația este o prioritate, iar clădirile în care învață copiii noștri, fie că vorbim despre școli sau grădinițe, trebuie să respecte toate normele de siguranță și condiții la standarde demne de un oraș european. Astfel, una dintre propunerile de investiții pentru bugetul din acest an o reprezintă expertizarea tehnică a tuturor clădirilor destinate funcționării unităților de învățământ preuniversitar din municipiu. Doar așa vom reuși să luăm măsurile necesare pentru a interveni și a crește gradul de siguranță. De asemenea, o altă propunere la buget este reabilitarea Grădiniței nr. 16, ce funcționa într-o clădire monument istoric din Zona Peninsulară. În prezent, unitatea este închisă din cauza stării precare a construcției, aceasta reprezentând un pericol pentru oricine ar urma să desfășoare o activitate în clădire. Este singura grădiniță din Peninsulă și consider că trebuie făcute toate demersurile pentru ca, cel târziu la începutul anului școlar 2022-2023, aceasta să poată funcționa. Am propus și alocarea de fonduri pentru continuarea și finalizarea lucrărilor de reabilitare a anexei grădiniței „Lumea Poveștilor“, aflată într-o zonă foarte aglomerată a orașului. Anual, unitatea este nevoită să refuze foarte multe solicitări, din cauza lipsei spațiului de desfășurare a activității. Proiectul este început încă din anul 2008, însă a fost abandonat de administrațiile trecute. Tot pentru bugetul din acest an, alături de colegii mei din USR Constanța , am propus construirea a 3 noi săli de sport în 3 unități de învățământ diferite. Pe lângă faptul că lipsa sălilor de sport este o problemă reală, cei mici nu dispun nici de spațiile necesare adecvate desfășurării activităților sportive și în aer liber. De aceea, pe lângă propunerea pentru construirea celor trei săli de sport doresc și introducerea în planul de lucru al Confort Urban reabilitarea a 5 terenuri de sport aparținând unităților de învățământ”, a transmis viceprimarul Cocargeanu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *