Viață grea pentru Clotilde Armand: S-a dispus RENUMĂRAREA VOTURILOR la Sectorul 1

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor Magistraților a decis marți renumărarea voturilor la alegerile locale la Sectorul 1! De asemenea, alte două decizii sunt așteptate de la magistrați, care ar putea decide chiar anularea alegerilor, a anunțat Mihai Drăgan, avocatul lui Dan Tudorache, fostul primar al Sectorului 1. Procurorul Sorin Iașinovschi de la Secția Specială pentru investigarea magistraților (SIIJ) a dispus printr-o ordonanță de delegare ca Poliția București să renumere toate voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 din București, câștigate de Clotilde Armand (USR) în dauna lui Dan Tudorache (PSD). Procurorul SIIJ a dispus măsura într-un dosar constituit în urma plângerii PSD. Social-democrații au depus o plângere legată de rezultatul alegerilor și a reclamat comiterea unor infracțiuni de către Dan Barna, președintele USR, procurorul Nicolae Sprâncu – președintele Biroului Electoral Sector 1 și Andrei Nicolescu, membru USR. Procurorul Sorin Iașinovschi susține în ordonanța sa că, pentru a putea face actele necesare din dosar, e necesară renumărarea voturilor de la alegerile locale.

Pe rolul Curții de Apel se află două dosare în care se cere anularea alegerilor. La Sectorul 1 au fost probleme foarte grave. Probleme sunt la multe secții. Va dura 2-3 săptămâni, este o premieră în România. Aproximativ 40% din saci sunt desigilați. Procurorii știu ce s-a întâmplat”, a spus Mihai Drăgan, avocatul lui Dan Tudorache.

Clotilde Armande este sub asediu în ultima vreme. Săptămâna trecută, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, spunea că în ședința Consiliului Local au fost trecute 4 spitale de la primăria de sector la Consiliul General al Municipiului București și că nu s-a pus problema tăierii finanțării pentru acestea. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a răspuns că Primăria Capitalei este dispusă să preia acele proiecte și instituții din București de care „nu se poate ocupa” altcineva.

Senatorul PSD Lucian Romașcanu susține că deciziile controversate luate de primarul Sectorului 1, cum ar fi stoparea finanțării spitalelor sau refuzul de-a achita facturile restante către firma de salubritate, ar trebui să fie suficiente pentru declanșarea unui referendum de demitere a primarului.

Un demers și un referendum care să pună lucrurile în ordine și să avem o nouă alegere a primarului Sectorului 1”, a spus Romașcanu.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, se plânge că nu poate lua deciziile pe care şi le doreşte în mod rapid, din cauza… legii. Referindu-se la problemele lăsate în urmă de PSD, Armand a menţionat şi faptul că e nevoie de voturi (în Consiliul Local, n.r.) pentru orice investiţie.

N-au finanţat, au lăsat o birocraţie extrordinară, trebuie nu ştiu câte voturi pentru a face o mică investiţie. Încercăm în două luni să eliminăm birocraţia, să îndreptăm lucrurile, să respectăm legea, discutăm planuri de investiţii”, a afirmat Clotilde Armand, într-un dialog cu Vlad Voiculescu, înregistrat video şi publicat pe Facebook.

PSD a reclamat la alegerile locale o presupusă fraudă și a prezentat imagini cu mai multe persoane care participau la numărarea voturilor. Biroul Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1 București a prezentat la acel moment într-un comunicat de presă toate datele despre persoanele ce apar căutând în sacii cu voturi în imaginile difuzate de televiziunile naționale de știri și despre care liderii PSD susțin că ar fi proba unei presupuse fraudări a alegerilor.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *