Vești bune pentru soldații Armatei Române: contractele cu MApN, încheiate pe perioadă NEDETERMINATĂ! Albu (LMP): „O victorie a corpului SGP!”

Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.384/2006 privind statutul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, inițiat de fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor, a avut un traseu greoi în Parlamentul României.

Proiectul aduce schimbări fundamentale în statutul soldaților și gradaților profesioniști din Armata României, cele mai importante fiind legate de faptul că SGP-iștii nu mai trebuie să solicite în mod umil de la superiori prelungirea contractului, care se încheie în prezent doar pe trei ani, cu posibilitate de prelungire sau permiterea copiilor acestor cadre militare să fie tratați în unitățile medicale ale MApN.

CITEȘTE ȘI:

Odată cu intrarea PNL la guvernare, proiectul de lege a avut parte de o mulțime de blocaje, fie că liberalii au solicitat retrimitere la comisie, fie că Ministerul Apărării Naționale nu l-a susținut concret, așa cum TOMIS NEWS a relatat la momentul respectiv.

CITEȘTE ȘI:

Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.384/2006 privind statutul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti a fost inițiat la începutul lunii martie 2019 și a fost adoptat de Senat în aceeași lună. Ajuns la Camera Deputaților, comisia pentru drepturile omului a emis aviz negativ pe 26 martie, cea pentru muncă a emis aviz favorabil la 1 aprilie, la fel și comisia juridică a doua zi și la fel și comisia pentru egalitate de șanse, pe 9 aprilie. Raportul comisiei de apărare a fost favorabil, cu 25 de amendamente admise, pe 2 mai.

Retrimis la comisia de apărare din Cameră, aceasta a emis marți, 11 februarie a.c., aviz favorabil și, astfel, va intra la votul final cu șanse mari de adoptare.

„Este o mare victorie pentru corpul SGP! Totodată, contractul pe perioadă nedeterminată se încadrează în prevederile Codului Muncii și, mai mult, este un beneficiu și pentru bugetul de stat, din perspectiva contributivității”, a precizat președintele Ligii Militarilor Profesioniști, Dan Albu, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

One thought on “Vești bune pentru soldații Armatei Române: contractele cu MApN, încheiate pe perioadă NEDETERMINATĂ! Albu (LMP): „O victorie a corpului SGP!”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *