Spread the love

Proiectul de Lege privind plata diferenţelor salariale cuvenite personalului didactic din învăţământul de stat pentru perioada octombrie 2008 – 13 mai 2011 a fost adoptat, miercuri, de Camera Deputaților.

Proiectul inițiat de senatorul PSD Liviu Pop a primit raport de adoptare și de la Comisia pentru muncă şi Comisia pentru învăţământ ale Camerei Deputaților, ulterior fiind adoptată în plen.

Totodată, au fost și critici înainte de vot, din partea deputatului de Constanța, Remus Cernea.

„Au fost mai multe legi care au fost votate prin care se acordau diverse sume de bani unor diverse categorii sociale, fără însă ca legile respective să aibă o susținere financiară. Este și cazul de față. Nu e vorba aici că nu ne dorim ca oamenii, cetățenii, să o ducă mai bine în țara asta, cu toții ne dorim acest lucru. Dar, prin simplul fapt că votăm legi prin care alocăm niște bani, dar banii de fapt nu există, nu sunt prinși în nici un fel de buget, noi doar îi iluzionăm pe oameni. Frustrarea cetățenilor care vor vedea votate aceste legi, dar ele nu vor avea acoperire financiară, va crește. De asemenea, prestigiul Parlamentului va fi afectat. În punctul de vedere al Guvernului exprimat față de această propunere legislativă se spune foarte clar: nu au fost identificate resursele. Se încalcă art. 7 din legea responsabilității fiscal-bugetare. În plus, suntem foarte aproape de alegeri. Ar trebui să avem responsabilitatea să nu mai venim cu astfel de legi neacoperite financiar chiar în prag de alegeri, pentru că ele capătă un iz populist”, a spus Remus Cernea.

Deputatul a fost contrazis de președintele de ședință, Florin Iordache.

„Suntem în Parlamentul României. Parlamentul inițiază rectificări bugetare, deci nu putem spune că nu există surse de finanțare”, a spus Iordache.

După vot, deputatul Sorin-Avram Iacoban a salutat adoptarea proiectului de lege.

„Vor beneficia de acești bani inclusiv cei care au fost în funcții de conducere pe vremea PDL, în inspectoratele școlare județene și care au acceptat tăierea salariilor bugetarilor, inclusiv al cadrelor didactice”, a spus Iacoban.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 219 voturi „pentru”, 1 vot „împotrivă” și 1 „abținere”.

Facebook Comments

One thought on “Vești bune pentru profesori: plata diferenţelor salariale cuvenite din perioada 2008 – 2011, aprobată de Parlament. Deputatul de Constanța, Remus Cernea, s-a opus!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *