Vești bune pentru militari: contractele cu MApN, încheiate pe perioadă NEDETERMINATĂ!

Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.384/2006 privind statutul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, inițiat de fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor, a avut un traseu greoi în Parlamentul României, însă a fost adoptat, definitiv, miercuri, de Camera Deputaților.

Proiectul aduce schimbări fundamentale în statutul soldaților și gradaților profesioniști din Armata României, cele mai importante fiind legate de faptul că SGP-iștii nu mai trebuie să solicite în mod umil de la superiori prelungirea contractului, care se încheie în prezent doar pe trei ani, cu posibilitate de prelungire sau permiterea copiilor acestor cadre militare să fie tratați în unitățile medicale ale MApN, așa cum TOMIS NEWS a relatat AICI!

Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.384/2006 privind statutul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti a fost așteptat de corpul SGP, Liga Militarilor Profesioniști din România insistând asupra necesității adoptării. Inițiat la începutul lunii martie 2019, proiectul a fost adoptat de Senat în aceeași lună. Ajuns la Camera Deputaților, comisia pentru drepturile omului a emis aviz negativ pe 26 martie, cea pentru muncă a emis aviz favorabil la 1 aprilie, la fel și comisia juridică a doua zi și la fel și comisia pentru egalitate de șanse, pe 9 aprilie. Raportul comisiei de apărare a fost favorabil, cu 25 de amendamente admise, pe 2 mai.

Retrimis la comisia de apărare din Cameră, aceasta a emis marți, 11 februarie a.c., aviz favorabil și, astfel, miercuri, a fost adoptat cu 273 de voturi pentru și patru abțineri.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *