Vești bune pentru bolnavii de cancer: se va deschide un centru de oncologie la Constanța

Primul spital privat de obstetrică ginecologie din Constanţa, Euromaterna, anunță că va realiza un centru de oncologie la standardele impuse de UE. Acesta este integrat ca o secţie nouă în cadrul spitalului deja existent, şi oferă o serie de servicii, de la diagnosticarea pacientului, până la monitorizarea pacientului pe timpul şi după administrarea tratamentului. Euromaterna își propune își propune construirea pe terenul amplasat pe strada Ștefăniță Vodă, a unei clădiri cu funcțiunea de servicii medicale, dotată conform standardelor europene, în vederea tratării pacienților oncologici din județul Constanța și vecinătăți. Pe amplasamentul în suprafață de suprafață de 1471 mp se propune realizarea unei construcții compuse din două corpuri, un corp de înălțime P+3E și un corp de clădire cu regim de înălțime parter. În acest sens, societatea a solicitat, de la Agenția de Mediu, avizul de mediu, în vederea realizîrii investiției. Potrivit documentului prezentat Agenției de Mediu, pacienţii vor benefica de aparate de ultimă oră, printre care şi PET – CT.

Amintim că, la Constanța, bolnavii de cancer se confruntă cu o situație complicată, aceștia fiind nevoiți să apeleze la serviciile necesare în Capitală. La mijlocul lunii mai a.c., consilierii județeni s-au reunit pentru ultima oară în fostul format, în care au dezbătut proiectul privind „alocarea unei sume pentru demararea lucrărilor de construire a Centrului de Radioterapie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța”.

Potrivit vicepreședintelui de atunci cu atribuții de președinte al Consiliului Județean Constanța, Cristinel Dragomir, toți bolnavii de cancer din județul nostru sunt și vor fi tratați în continuare la Institutul Oncologic din București.

„În urma discuțiilor cu Ministerul Sănătății, având în vedere că institutele oncologice sunt în subordinea ministerului, s-a convenit și se și face la ora actuală următorul lucru: toți bolnavii sunt tratați la Institutul Oncologic București, unde se folosesc cele mai înalte tehnologii, după cele de la Iași, ca radioterapia să se facă pentru toți pacienții din Constanța, urmând ca toată această cheltuială să fie trecută pe cheltuieli materiale la Spitalul Județean Constanța și să fie achitate din contul pe care l-am alimentat la începutul anului cu 1,5 milioane lei”, spunea atunci Dragomir.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *