VESELIE în coaliția de guvernare: Voiculescu spune că ar putea fi nominalizat DIN NOU la Sănătate

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, demis săptămâna trecută, a declarat luni la Europa FM că nu este exclus să fie tot el propus să preia șefia ministerului. Afirmația vine cu câteva momente înaintea ședinței din această după-amiază a coaliției de guvernare în care se va discuta calea de urmat în Guvern după ce USR PLUS cer schimbarea premierului pentru felul în care a fost remaniat ministrul Sănătății.

Eu n-am văzut încă argumente prin care această variantă să fie complet scoasă de pe masă”, a spus Voiculescu, despre revenirea sa la minister.

Speranța mea e mai puțin legată de punctele acestea, vă spun foarte onest că sunt dezamăgit la nivel personal și afectat. Dincolo de asta, nu e o funcție de care să mă agăț și, în general, nu o să mă agăț de funcții. Dar, USR PLUS are niște lucruri de făcut în Sănătate. Nu, deci aș exclude lucrul ăsta. Dacă aș avea ceva să-mi reproșez cu adevărat, nici nu aș avea curajul să spun lucrul ăsta. Cu domnul Cîțu îmi închipui că este greu de lucrat, pentru mine, presupun că și pentru dumnealui, între timp. Dar, am mai spus-o, domnul Cîțu nu a demonstrat nici leadershipul, nici spiritul de echipă, nici înțelepciunea politică, nici nimic din toate acele abilități care credeam noi că îl califică pentru funcția de premier”, a mai spus Voiculescu.

Liderii Partidului Național Liberal (PNL), luni dimineață, în ședința Biroului Executiv, au aprobat mandatul cu care formațiunea politică va merge la ședința coaliției de guvernare programată tot pentru astăzi, la ora 17:00. Mandatul PNL va fi unul foarte clar: premierul Florin Cîțu are sprijinul partidului și este exclusă retragerea acestuia din funcție. Totodată, liberalii le vor cere celor din USRPLUS o nominalizare „cât mai rapidă” pentru ministerul Sănătății, după demiterea lui Vlad Voiculescu.

În competiţia pentru funcţia de ministru al Sănătăţii ar trebui să intre nu numai reprezentanţi ai PLUS, ci şi ai USR. Discuţiile ar putea fi de durată, cu un ministru desemnat la Sănătate de USRPLUS după Paşte. Cert este că un nume nu va fi înaintat în şedinţa de luni a coaliţiei. În ceea ce priveşte propunerea pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, surse politice au declarat pentru News.ro că ar putea fi vorba despre medicul Radu Lupescu, decorat de preşedintele Franţei Emmanuel Macron pentru implicarea în lupta cu pandemia de Covid-19. O altă variantă luată în calcul de PLUS este Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. După revocarea lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătăţii, a fost vehiculat şi numele medicului Adrian Wiener (USR) ca posibil înlocuitor.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *