Spread the love

Canalul YouTube al Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius” va găzdui în această seară, de la ora 19:00, expoziția semnată de Sînziana Romanescu și Lelia Rus Pîrvan, lectori la Facultatea de Arte care colaborează, pictează și expun împreună cu studenții de aproape un deceniu, disponibilă AICI!

Lucrările celor două artiste își propun să prezinte privitorului interpretări ale simbolurilor și arhetipurilor dintr-o perspectiva plastică personală.

„La limita dintre sacru și profan, simbolurile și arhetipurile adaptează mitologia universală la dimensiunile spațiului subiectiv. Prin urmare, lucrările prezente în expoziția de față propun privitorilor explorarea unor simboluri și arhetipuri binecunoscute (cercul, pătratul, crucea, peștele, etc.) într-o maniera proprie autoarelor. Putem viziona astfel lucrări în tehnică mixtă executate pe hârtie, colaje cu diferite materiale și suprafețe viu colorate în acuarelă. (…) În aceste momente de izolare, „o călătorie imobilă” înspre centrul Pămîntului este de fapt o călătorie simbolică înspre tine însuți, înspre ce avem mai valoros și important de împărtășit lumii, un drum spre autocunoaștere, asceză și purificare”, au precizat organizatorii.

Expoziția de față este prezentată în continuarea evenimentelor din București și Iași din luna martie a acestui an, de la Muzeul Țăranului Român și Galeria UAP Iași. Cu ocazia evenimentului din București a fost lansat și albumul ”De la simbol la arhetip, între text și reprezentare”, realizat împreună cu Vali Cacioianu, conținând o mare parte din lucrările prezentate astăzi pe simezele virtuale ale Facultății de Arte.

Expoziția urma să ajungă în această primăvară la Institutul Național de Arte Frumoase și Design din Tașkent-Uzbechistan, precum și la Universitatea din Oviedo-Spania, dar din cauza pandemiei, acest lucru nu a mai fost posibil.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *