Vernisaj al Facultății de Arte: „Vedere de la fereastră”

Facultatea de Arte ne invită să privim lumea prin ferestrele artiștilor, prin sufletul lor. Astfel, seria vernisajelor online continuă în această seară cu expoziția internațională „Vedere de la fereastră”, susținută de Centrul de Cercetare și Creație „Euxin” al Facultății de Arte și realizată cu sprijinul Academiei de Artă din Florența. Evenimentul va fi transmis, de la ora 19:00, pe canalul YouTube al Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, disponibil AICI și pe pagina de Facebook, disponibil AICI.

40 de artiști invitați, din întreaga lume, au răspuns chemării lect. univ dr. Alexandru Șerbănescu și asist. univ. drd. Maria Teodorescu, curatorii acestei expoziții, de a participa alături de studenții, cadrele didactice și absolvenții Facultății de Arte la primul eveniment internațional de acest fel.

„Martie 2020, lumea a încremenit într-o luptă mută cu un dușman imperceptibil. Instituțiile de învățământ și-au închis sălile, dar în spatele ecranelor și ale tastaturilor, profesorii și studenții au continuat să lucreze împreună. În Facultatea de Arte din Universitatea „Ovidius” din Constanța – chiar dacă situația de față nu ne-a mai permis să dezbatem față-în-față la șevalet fiecare lucrare a studenților, am adaptat rapid temele astfel încât toate noțiunile teoretice și practice să poată fi asimilate prin interacțiunea on-line. „Vedere de la fereastră” a fost una din cele câteva teme adaptate noii situații, o temă care a devenit pe cât de presantă asupra psihicului nostru, pe atât de ofertantă din perspectivă artistică. Mișcarea online a fost cuprinsă și în proiectul nostru și am invitat artiști contemporani, pe care în mod normal îi dădeam drept exemplu la cursuri, să participe alături de studenții Facultății de Arte și a cadrelor didactice la o expoziție virtuală de amploare. Mai mult decât o colecție de lucrări reunite sub un concept comun, acest eveniment este manifestarea unei conștiințe artistice și a solidarității colective ce au zdrobit orice noțiune de spațiu fizic. În lipsa delimitărilor spațiale și a diferențierii artistice convenționale, despuiat de orice ambiții individuale, ne-a rămas esențialul – vibrația sufletească și artistică, frecvența comună de rezonanță a întregii lumi”, au precizat organizatorii.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *