Vergil Chițac, despre „moda” medicilor în politică: „De ce PSD nu a ales un cardiolog? Vor să beneficieze de notorietatea lui Rafila”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, Gabriela Firea și managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, au organizat duminică o conferință de presă. Practic, a fost anunțată candidatura lui Cercel pe listele PSD la alegerile parlamentare. Doctorul se alătură astfel și reprezentantului României la Organizația Mondială a Sănătății, dr. Alexandru Rafila, care figurează și el pe un loc eligibil, tot din partea PSD.

În aceste ultime zile am asistat la o competiție între PSD și PNL privind aceste liste. Dacă PSD defilează cu medicii, președintele PNL, Ludovic Orban, l-a anunțat, tot duminică, pe Nicolae Ciucă, o altă persoană cu greutate din politica românească, dar din zona Apărării. Primarul ales al municipiului Constanța, Vergil Chițac, își încheie mandatul de senator și, din această postură, arată că, în Parlament, este nevoie de specialiști în domeniile lor de activitate, pentru a-și aduce aportul în comisiile de specialitate. Dacă în cazul lui Nicolae Ciucă este vorba de expertiză militară, în cazul PSD Vergil Chițac ne-a precizat că este vorba doar de o speculație politică, în sensul că social-democrații doresc să profite de notorietatea lui Alexandru Rafila:

„Am văzut că astăzi a intrat și rectorul de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș. Răspunsul poate fi dat pe două paliere. Eu sunt absolut de acord ca în politică să intre și oameni care în profesiile lor au reprezentat ceva, care au inventar de isprăvi, cum ar fi domnul Nicolae Ciucă. De exemplu, în comisiile parlamentare – lucrative, trebuie să fie oameni care au activat în domeniile respective și știu despre ce-i vorba. Mi se pare de bun augur intrarea pe o listă parlamentară, politică, a unui om care a fost până mai ieri tehnocrat. Problema doi, al doilea palier, este în termeni de oportunitate politică. Nu cred că PSD a iubit așa de mult concepția pe care am spus-o, cred că mai degrabă s-au gândit că lucrul ăsta le aduce voturi. Din momentul în care domnul Ciolacu vrea să-și consolideze poziția, schimbă puțin imaginea partidului… În politică nu poți să schimbi de-o dată tot, ai și presiuni din organizații. E clar că PSD va beneficia de notorietatea domnului Rafila. De ce nu au pus un medic cardiolog, de exemplu? Pentru că domnul Rafila a fost tot timpul la televizor, o prezență bună, care nu a transmis panică, din contră – intervențiile lui au îndemnat la calm, sigur pe el, deci: un beneficiu politic”, a spus Vergil Chițac, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *