Vergil Chițac a depus JURĂMÂNTUL ca primar al Constanței: „Orașul va intra pe un curs normal, dar nu dintr-o dată, ci asemenea unei nave care schimbă drumul”

Primarul ales al municipiului Constanța, din partea PNL, fostul senator Vergil Chițac, a fost învestit joi în noua funcție și a depus jurământul, odată cu toți consilierii locali. Evenimentul de joi a fost organizat în condiții de pandemie, în cadru restrâns. Ședința de învestitură a fost convocată de prefectul Silviu Coșa, la rândul său prezent la ședință.

cosa chitac

La 27 septembrie, Constanța s-a aflat între două realități: una a aroganței, a mediocrității, a sărăciei și corupției, pe care am lăsat-o în urmă și una a ideilor, a bunului simț, a măsurii valorilor europene și a respectului față de cetățeni. Pe aceasta din urmă m-ați încredințat să o construiesc cu colegii din PNL, cu Consiliul Local și cu toți constănțenii. (…) Fiecare cetățean al Constanței, indiferent de opțiunile politice, fiecare partid, fiecare afacere, fiecare spital, fiecare școală, fiecare ONG, va avea un loc la masa orașului nostru. Sunt mândru că vom decide împreună. Am constatat că există un nivel uriaș de așteptare. Va trebuie să înțelegem că efectele nefaste ale unei conduceri arbitrare a orașului nostru nu se pot șterge ca și când ai șterge de pe o tablă. Schimbând optica administrării, orașul va intra pe un curs normal, dar nu dintr-o dată, ci asemenea unei nave care schimbă drumul. Cu siguranță vom pune nava pe drumul corect, pentru că știm încotro să navigăm!”, a spus Vergil Chițac.

orban chitac

La evenimentul de joi a participat și premierul Ludovic Orban:

„Am ținut să fiu prezent la această festivitate. Îl felicit pe domnul Chițac și îi felicit pe constănțenii care au votat PNL. Sunt convins că se va petrece o schimbare profundă în bine în administrarea municipiului Constanța. Constanța este o poartă de intrare și ieșire din Europa și are o poziție strategică extrem de importantă în flancul NATO și are o șansă la dezvoltare uriașă. Rigoarea, bunul simț, respectul față de lege, față de oameni, viziunea, corectitudinea și dezvoltarea sunt caracteristice domnului amiral. Garantez susținerea unor proiecte de la nivel guvernamental. Constanța are poziție strategică extrem de importantă. (…) Vom fi partenerii administrației locale. Am ajuns în administrația centrală din administrația locală, știu ce înseamnă”, a spus Ludovic Orban.

Vergil Chițac a obținut la alegerile locale din 27 septembrie 27.571 de voturi (28,48%).

Consiliul local municipal Constanța în mandatul 2020 – 2024 va fi format din următorii:

Consilieri locali PNL

1 Ionuţ Rusu

2 Adriana Câmpeanu

3 Adriana Arghirescu

4 Costin Avătavului

5 Mihaela Andrei

6 Cristian Omocea

7 Alexandru Nazaru

8 Stere Hira

9 Teodor Popa

10 Tatu Daniel

11 Ateş Casimceali

Consilieri USR PLUS

1.Caragheorghe Dumitru

2.Stavăr-Vergea Romeo

3.Cocargeanu Florin-Daniel

4.Garip Mirela

5.Ochiuleţ Mihai

6.Călin Iulian

7.Iacob Florin-Cătălin

8.Popescu Cristiana

9.Badea Aura-Cerasela

Consilieri locali PSD

1. Costin – Ioan Răsăuţeanu

2. Irinela Nicolae

3. Perodin Dede

4. Gabriel – Valentin Pîrvulescu

5. Liviu Merdinian

6. Ioana – Claudia Dobre

7. Cristian Tincu

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.