Vela (MAI): „Se ÎNCHID restaurantele și cafenelele!” Zborurile din și către Spania, SUSPENDATE!

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență s-a întrunit, marți, din nou. Astfel, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat marți seară, după 21:00, la sediul ministerului, faptul că, începând de miercuri, se suspendă orice activitate a restaurantelor, barurilor, cafenelelor și hotelurilor. Totodată, având în vedere faptul că, marți, un român infectat cu coronavirus a încălcat dispozițiile autorităților sanitare din Spania privind carantina și a venit în România, Vela a anunțat suspendarea zborurilor din și către Spania pentru o perioadă de 14 zile.

„Am decis să propunem CNSSU evaluarea unor măsuri, astfel încât am emis un ordin – ordonanță militară. Se suspendă activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, activitate organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice. Este permisă organizarea de către aceste unități economice de profil a activităților de comercializare produselor alimentare care nu presupun rămânerea clienților în spațiu, inclusiv livrare la client. O altă decizie se referă la suspendarea activităților culturale, religioase, sportive. (…) Se interzice organizarea și desfășurarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane în spații deschise. Organizatorii cu evenimente care presupun participarea a maximum 100 de persoane sunt obligați să asigure distanța de un metru între participanți. Totodată, am decis cu privire la transportul de marfă faptul că toți conducătorii autovehiculelor cu capacitate mai mare de 3,5 tone au obligația ca în punctul de trecere a frontierei să poarte mijloace de protecție: dezinfectant, mănuși, mască. (…) Se suspendă toate zborurile efectuate de operatori economici aerieni din Spania și către Spania pentru o perioadă de 14 zile. Măsura intră în vigoare pe 18 martie, ora 18:00, ora României. Cu privire la zborurile din Italia, am prelungit măsura suspendării acestora, zboruri spre și din Italia, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu 23 martie. (…) Aceste măsuri nu se aplică zborurilor efectuate avioanelor de stat, umanitare, de transport marfă sau care asigură servicii medicale de urgență”, a spus Marcel Vela.

Alături de ministrul Afacerilor Interne au mai fost secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat. Despescu a enumerat activitățile concrete pe care le va aplica ministerul în următoarea perioadă, cel mai important aspect fiind faptul că Poliția Locală trece în subordinea Poliției Române. Se impune și precizarea că săvârșirea unei infracțiuni profitând de situația prilejuită de starea de urgență reprezintă o circumstanță agravantă. În acest caz, se poate aplica o pedeapsă până la maximul special, iar în unele cazuri chiar se poate adăuga un spor de până la 2 ani închisoare.

Raed Arafat a punctat faptul că se vor redistribui medicii rezidenți în sprijinul spitalelor și serviciilor de urgență.

„Am emis ieri și astăzi mai multe ordine ale comandantului acțiunii, care privesc următoarele: redistribuirea medicilor rezidenți în sprijinul personalului medical din spitale și serviciile de urgență; INSP este desemnat autoritate responsabilă pentru monitorizarea testării și raportarea integrată către Ministerul Sănătății și MAI – DSU. Totodată, au fost instalate 162 de corturi speciale destinate triajului medical. (…) MApN, împreună cu spitalul „Ana Aslan” vor întreprinde măsurile pentru instalarea unui nou spital militar, pentru a pregăti o unitate sanitară care va permite tratatea celor cu forme ușoare sau intermediare, dacă va crește numărul și va fi necesar acest lucru. (…) În țară au fost confirmate 217 cazuri confirmate, date în dinamică, care se pot schimba din minut în minut. Vor fi pregătite județele pentru a face față infecțiilor și pentru a sprijini populația care va avea nevoie de îngrijiri medicale. Populația să asculte recomandările, să evite prezentarea UPU pentru simptomele de viroze, tuse și, mai degrabă, să ia legătura cu medicii de familie sau să sune la 112, ca să nu pună viața lor sau a altora în pericol”, a spus Raed Arafat.

Pe același subiect:

CREȘTE numărul persoanelor infectate cu coronavirus: 217, la nivel național. La Constanța: 12!

Decretul prezidențial privind STAREA DE URGENȚĂ, UNDĂ VERDE în Parlament! Aviz POZITIV în toate comisiile parlamentare

Guvernul a lansat platforma online COVID – 19 stirioficiale.ro

Dispoziție a prefectului: Mai multe instituții din Constanța își restrâng activitatea

CORONAVIRUS. Făgădău anunță MĂSURI SUPLIMENTARE: „Suntem pe locul 4, într-un clasament nefericit al cazurilor declarate pozitive. Vă rog din suflet, STAȚI ACASĂ!”

CCINA a început eliberarea avizelor de forță majoră din contractele comerciale

Klaus Iohannis: „Am decretat STARE DE URGENȚĂ pentru 30 de zile pe întreg teritoriul României”

Marile Rețele Comerciale din România: „A cumpăra mai mult poate însemna să ÎI LAȘI PE ALȚII fără produsele de care au nevoie! Există suficiente cantităţi de hrană şi produse de bază”

STAREA DE URGENȚĂ Ministrul Vela (MAI): „Este spre binele nostru, al tuturor! Am luat măsuri din timp. Suntem o națiune puternică, să demonstrăm asta!”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.