Vela, convocat în comisia de Apărare a Senatului. „Face Jihad cu Poliția pe litoral…”

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, este convocat pentru marți în ședința comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Senatului. Dacă va veni, Vela va fi chestionat în legătură cu organizarea forțelor de ordine de pe litoral, mai ales după ce inspectorul șef al IPJ Constanța, Constantin Dancu, a fost recent schimbat din funcție. Vela este convocat la solicitarea președintelui comisiei, senatorul PSD Liviu Tit Brăiloiu:

„L-am chemat pentru probleme de siguranță în contextul Covid. Este vorba de audieri. L-am chemat să îmi spună și mie cum face pe litoral, pentru că văd că tratează discreționar unele stațiuni față de altele. În Vama Veche face toată lumea ce vrea, în Mamaia în unele localuri face lumea ce vrea, dar pe altele (Vela – n.r.) le omoară. A schimbat conducerea IPJ pentru că a fost acolo nu știu ce horă, dar pe mine asta nu mă interesează, mă privește faptul că sunt mii de oameni care sunt toată ziua pe litoral. Apoi, privind activitatea Poliției, ce a avut cu șeful Poliției Mamaia, cu șeful Rutierei, cu șeful ordinii publice din oraș (Constanța – n.r.), cu șefii birourilor, face Jihad cu Poliția… (…) Cu ce ne-a îmbunătățit nouă siguranța? Pentru mine, constănțean, este un atentat la siguranța cetățenească, publică. Ne-a destructurat în toiul verii…”, a spus Brăiloiu, pentru TOMIS NEWS.

Până la ședința de mâine, ministrul Vela a declarat luni că mulți dintre turiști respectă regulile de distanțare socială și marea majoritate a românilor au înțeles cât de periculos e virusul, îndemnându-i pe toți să fie precauți.

„La un restaurant sau la un club s-au aglomerat locurile, dar dacă vă duceți în alte restaurante sau în alte cluburi se respectă. (…) Nu vreau să se arunce o anatemă pe toți turiștii și pe toată industria HoReCa cu privire la nerespectarea regulilor, teribilismul unor clienți ai unor cluburi. Sunt excepții asupra cărora vom lua măsuri. Nu vom tolera asemenea lucruri, care pot pune în pericol sănătatea populației. Nu doar noi, ca Minister al Afacerilor Interne. Toate aceste controale sunt mixte, alături de alte instituții ale statului care pot să aplice sancțiuni inclusiv până la suspendarea activității operatorului. (…) Nu este în interesul neapărat al turistului, este în interesul acestei industrii ca să funcționeze. Degeaba putem să dăm permisivitate extraordinară Industriei HoReCa să funcționeze cu maximum de locuri în restaurant, cu maximum de camere. Dar ce se întâmplă? La un moment dat, dacă zona va deveni un focar, nu vor mai avea clienți. Și noi ne riscăm clienții, cetățenii, compatrioții noștri se intre într-un focar de infecție fără să își dea seama unde sunt asimptomatici la nu știu câtă distanță de ei”, a spus Vela.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.