Vela anunță EXCEPȚII pentru sărbătorile de Paște. „Măsurile sunt luate cu Patriarhia Română”

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat marți că măsurile restrictive vor fi relaxate cu prilejul sărbătorilor pascale. Aflat într-o vizită în Azuga, județul Prahova, ministrul Vela a precizat că s-au depus eforturi pentru ca clericii și credincioșii să fie protejați.

Totul este acum impropriu pentru a estima date exacte – cât durează restricția, una sau alta, ce facem în viitor, având în vedere că totul depinde de dinamica și de evoluția infecției cu coronavirus. Astăzi vom anunța niște măsuri pe care le-am luat împreună cu Patriarhia Română, astfel încât să venim în întâmpinarea celor care sărbătoresc sfintele Paști și cred că vor înțelege faptul că am depus toate eforturile, noi, inclusiv Biserica, astfel încât și clericii și credincioșii să fie protejați, dar în același timp să se bucure și de Paști și de lumină”, a spus Marcel Vela.

Ministrul Afacerilor Interne nu a putut să explice și când vor fi relaxate măsurile restrictive, susținând că „cei care decid până când va fi stare de urgență, până când vor fi sau nu restricții suntem noi – toți românii”.

„Comparativ cu graficul din alte state, stăm cel mai bine, în sensul în care din februarie – și am făcut calculul și la media de locuitori – stăm net mai bine și asta nu se datorează neapărat guvernului sau măsurilor luate de noi, meritul este al cetățenilor, pentru că au respectat, foarte puține cazuri au fost înregistrate cu privire la încălcarea regulilor. Raportate, cazurile acestea la populația României, este un procent destul de mic de teribiliști și de oameni care nu au fost responsabili. (…) Războiul nu este doar al unui guvern sau al unui ministru, este al fiecărui cetățean care luptă pentru cei dragi. Pasivitatea sau fuga de pe front în acest război va crea probleme nu doar una sau altora, ci nouă tuturor și vor fi afectați cei dragi. Cu durere și părere de rău spun că toți suntem afectați în acest moment și în preajma acestor sărbători. Trebuie să realizăm că e de preferat să suferim un pic acum, ca să avem de anul viitor și sănătate și pe cei dragi aproape de noi și să sărbătorim Paște și alte momente împreună, sănătoși și cu optimism legat de viitorul națiunii române. (…) Cine face estimări, că va fi până în data de…, până în luna X sau până în săptămâna Y, sunt pure analize să spunem individuale, estimări, calcule, evaluări. Cei care decid până când va fi stare de urgență, până când vor fi sau nu restricții suntem noi – toți românii. Dacă suntem atenți unii cu alții, dacă respectăm măsurile, să păstrăm distanța socială, să purtăm mască, mănuși, să fim atenți cu cei în vârstă, atunci starea de urgență se reduce și măsurile se vor relaxa etapizat. Dacă noi nu respectăm aceste reguli și infecția va fi tot mai mare, evident că nu vom putea că s-a terminat starea de urgență și suntem veseli și tratăm indiferenți cazurile de boală, intervențiile medicale, necazurile din spitale, problemele oamenilor. Așadar, noi ca națiune vom decide dacă mai stăm sau nu în starea de urgență, în funcție de cum respectăm regulile și sfaturile specialiștilor”, a mai spus Marcel Vela.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *