Spread the love

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela și secretarul de stat din cadrul MAI, chestorul de Poliție și șef al Poliției Române, Bogdan Despescu, au organizat vineri o conferință de presă, menită să calmeze opinia publică după valurile de violențe și încălcări repetate ale legii de clanurile de interlopi, sub privirile incompetente ale forțelor de ordine.

Vela a arătat că va prezenta săptămânal un bilanț al acțiunilor și le-a transmis interlopilor că Poliția este cu ochii pe ei. Cei doi oficiali au transmis mesajul că guvernul are toleranță zero față de criminalitate.

„Din această săptămână va vom prezenta toate acțiunile care au loc în timpul săptămânii pentru ca cetățenii să fie la curent cu toate operațiunile, misiunile MAI în combaterea infracționalității, pentru că acest fenomen criminogen se manifestă prin forme agresive. Cetățenii onești nu trebuie să se teamă, suntem o țară sigură. Am toleranță zero față de încălcarea legii, față de colegi care nu știu de ce baricadă se află. Am un mesaj pentru clanuri, interlopi și răufăcători: Suntem cu ochii pe voi! (…) Avem planuri comune de acţiune cu alte instituţii, strategii ţintite pe grupurile infracţionale. Cetăţenii oneşti nu trebuie să se teamă, suntem o ţară sigură în ceea ce priveşte ordinea publică”, a spus Vela.

Poliția Română a decis că e vrea să informeze populația privind acțiunile de destructurare a grupărilor de criminalitate organizată.

„Astăzi, am avut 40 de descinderi, în 11 județe, pentru infracțiuni de tâlhărie, nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Această ofensivă împotriva infractorilor declanșată de MAI va continua, iar pe viitor o să vă aducem la cunoștință și alte acțiuni”, a completat Bogdan Despescu.

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, la Petroşani, că împotriva clanurilor de interlopi care încalcă legile trebuie dusă o bătălie continuă şi fără milă, menţionând că orice activitate cu caracter infracţional trebuie sancţionată de către oamenii legii.

„O bătălie constantă contra acestor clanuri care încalcă legile. Eu am transmis foarte clar mesajul meu: „Fără milă!” Orice ilegalitate, orice activitate cu caracter infracţional trebuie sancţionate”, a spus Orban, care a subliniat că acolo unde se constată că un şef de Poliţie nu-şi face treaba, acesta trebuie schimbat din funcţie.

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *