Vaticanul impune certificatul sanitar de la 1 octombrie. Papa Francisc dă de pământ cu… cardinalii: „Sunt împotriva vaccinării!”

Certificatul verde devine obligatoriu la Vatican din 1 octombrie. Decizia a fost luată de Comisia Pontifică pentru statul Vatican. De la 1 octombrie, intrarea în Vatican va fi permisă numai cu „green pass-ul”, scrie agenția ANSA.

Începând cu 1 octombrie 2021 este permisă intrarea în Vatican exclusiv cu certificatul verde european sau cu un test COVID-19 negativ”, se arată în decizie.

Vaccinul anti-COVID-19 pare să se transforme din medicament în armă a dezbinării, nu doar în mediul laic, ci și în cel clerical. La Vatican, de exemplu, Papa Francisc a obligat pe toată lumea să se vaccineze, iar de la 1 octombrie introduce certificatul sanitar obligatoriu pentru lucrători şi vizitatori. Exceptați sunt doar credincioşii care participă la slujbe. După vizita din Slovacia, Sfântul Părinte a lansat un atac fără precedent la adresa propriilor cardinali anti-vacciniști. El a recunoscut că au existat diverse abordări, chiar și în diecezele catolice.

Este un pic ciudat”, a răspuns pontiful, „pentru că omenirea are o istorie de prietenie cu vaccinurile: rujeola, poliomielita… Poate că această virulență se datorează incertitudinii, nu doar a pandemiei. Există diversitatea vaccinurilor, dar și faima unor vaccinuri de a fi doar un pic de apă distilată, iar acest lucru a generat o frică. Alții spun că este un pericol pentru că spun că, prin vaccin, îți intră virusul. Chiar și în rândul cardinalilor există unii negaționiști și unul dintre ei, sărmanul, este internat cu virusul. Ironia vieții. Nu știu să explic bine, unii spun pentru că vaccinurile nu sunt experimentate suficient. Trebuie să se clarifice. În Vatican sunt cu toții vaccinați, în afară de un mic grup și se caută soluții pentru a-i ajuta”, a spus Papa Francisc.

Italia a devenit joi prima țară din Europa care a impus obligativitatea certificatului verde pentru toți angajații. Măsura va fi introdusă din 15 octombrie și va rămâne în vigoare până la sfârșitul anului.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Vaticanul impune certificatul sanitar de la 1 octombrie. Papa Francisc dă de pământ cu… cardinalii: „Sunt împotriva vaccinării!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *