Varol Amet (Autoritatea Națională pentru Cetățenie), mesaj de îmbărbătare pentru comunitatea tătară

Anul acesta se împlinesc cinci ani de la momentul în care Parlamentul a adoptat, la inițiativa lui Varol Amet, deputat al Uniunii Democrate Turco-Tătare din România la momentul respectiv, a fost desemnată o zi oficială de sărbătoare pentru minoritatea tătară din țara noastră.

Vorbim despre Legea nr. 333/2015, prin care ziua de 21 martie devine zi oficială de sărbătoare pentru minoritatea tătară din România. Totodată, 21 martie este o zi cu totul și cu totul specială pentru comunitatea tătară – Nawrez – sărbătoare asemănătoare Paștelui creștin, eveniment ce marchează debutul primăverii și a anului nou.

„Din păcate, anul acesta, din cauza pandemiei COVID-19, nu vom putea organiza evenimentele tradiționale. Nawrez-ul este prin excelență o sărbătoare a vieții, a renașterii, a bucuriei sufletului, a respectului față de ceilalți. De aceea, îi îndemn pe toți să stea în casă, alături de cei dragi, pentru a păstra darurile cele mai de preț de la Allah – viața și sănătatea! Tuturor vă doresc sănătate, un Nawrez fericit și o primăvară frumoasă!”, a transmis Varol Amet.

Similare:

VIDEO Ambasadorul Rusiei, Valeri Kuzmin, întâmpinat la Constanța cu SCANDAL: „Plecați din Crimeea, CRIMINALILOR!”

Liderii internaționali ai tătarilor, prezenți la Conferința Națională a UDTTMR, de Ziua Tătarilor

VIDEO UDMR vrea să strângă rândurile printre minorități, la Constanța. Tătarii, în continuare divizați! Hunor: „Credeam că vă cunoașteți între voi…”

VIDEO Doi ani de la dispariția profesorului Gheorghe Dumitrașcu. Lansare de carte a Laviniei Dumitrașcu: „O dovadă de mulțumire a sufletelor noastre față de frații noștri turci și tătari”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *