Varianta PSD pentru starea de alertă. Ciolacu: „Când un guvern ia decizii prin dublă măsură, e un singur lucru: se numește CORUPȚIE!”

Liderii județeni PSD și conducerea centrală a partidului s-au reunit luni în cadrul Comitetului Executiv Național pentru a discuta despre cum va acționa partidul la propunerea Guvernului de prelungire a stării de alertă.

Mai multe restricţii impuse de epidemia de COVID-19 vor fi eliminate, începând de luni, 15 iunie. Între acestea se numără deschiderea mall-urilor, a piscinelor, a sălilor de sport, dar şi mărirea numărului de persoane care participă la evenimente. Premierul Ludovic Orban a declarat duminică seara că Hotărârea de Guvern prin care va fi prelungită starea va fi elaborată luni sau marţi. Între timp, la CEx-ul PSD s-a stabilit, printre altele, următoarele:

  1. Doar 15 zile, nu 30 cum ar vrea Guvernul
  2. Măsuri de limitare a răspândirii coronavirusului, precum măști, distanțare socială, menținerea anumitor activități închise (restaurante) – DA
  3. Achiziții publice fără licitații și angajări/demiteri în sistemul sanitar – NU

După CEx al PSD, președintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, a precizat în cadrul unei conferințe de presă că nu înțelege de ce… păcănelele pot fi deschise, iar bisericile și teatrele nu.

„Nu avem nici o analiză de risc, nu avem nici o propunere din partea Guvernului de prelungire a stării de alertă, cu alte cuvinte nici noi politicienii, nici presa, nici românii nu știu, peste câteva ore, ce se va întâmpla când va expira starea de alertă. Știm un lucru: în spațiile închise se pot juca… păcănele! De aici încolo, avem numai supoziții, păreri, juridice și umane. Știm că în biserici nu se poate intra. Nu știm cu bolnavii cronici dacă pot în continuare să meargă la tratament. Știm că avem spitale închise… spitale suport covid cu zero pacienți. Presupun că actualul guvern o să vină până la urmă să lămurească românii. (…) Tot ce ține de sănătatea românilor va fi votat de PSD. Exclus să votăm achiziții directe și multe alte aberații care au fost în aceste trei luni de zile și care nu au ajutat pe nimeni, decât pe unii să se îmbogățească. Ne-am dori o stare intermediară și am decis că nu va fi prelungită cu mai mult de 15 zile. Acesta este votul nostru. Să vedem dacă se va creiona o majoritate în Parlament astfel încât aceasta să fie abordarea. (…) Ce doresc de la Guvern, să ne explice: de ce în spații închise putem juca păcănele și de ce în spații închise la biserică nu putem merge. Când un guvern ia decizii prin dublă măsură e un singur lucru: se numește corupție! Dacă păcănelele pot fi deschise și teatrele pot fi deschise și managerii de teatre au suficientă capacitate să gestioneze aplicarea legii, urmând ca guvernul să vină cu norme”, a spus Marcel Ciolacu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *