Spread the love

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au acționat miercuri, 7 noiembrie, în perimetrul Pieței Grivița pe linia prevenirii și combaterii fenomenului de comercializare ilicită a produselor accizabile din tutun. Astfel, ca urmare a unor date obținute și valorificate de polițiștii locali, a fost depistată o femeie, în vârstă de 32 de ani, din municipiul Constanța, care comercializa ilicit țigări. Aceasta a fost condusă la sediul Direcției Generale Poliția Locală Constanța pentru identificare conform art. 20, lit.h din Legea 155/2010, iar după stabilirea identității a fost sancționată contravențional cu suma de 1.000 lei. De asemenea, polițiștii locali au dispus și măsura complementară de confiscare a produselor accizabile comercializate nelegal.

„Activități similare se vor desfășura în mod sistematic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare. Pe această cale, solicităm cetățenilor să sesizeze direct aceste faptele antisociale la numerele de telefon 0241/484205 sau 0799/606142(WhatsApp), iar dispecerul de serviciu va trimite un echipaj pentru verificarea celor sesizate. Numai împreună putem asigura un climat public civilizat în municipiul Constanța!“, se arată într-un mesaj al Poliției Locale.

Polițiștii locali din Constanța au mai precizat că a aplicat marți, 6 noiembrie, 299 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 67.310 lei. Astfel, 17 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției au fost încheiate pentru apelarea la mila publicului, consum de alcool în locuri publice, încălcarea unor norme de conviețuire socială sau deranjarea ordinii și liniștii publice. Alte 81 abateri contravenționale au fost constatate pentru opriri/staționări neregulamentare; 62 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate persoanelor care nu dețineau titlu de călătorie valabil pe mijloacele de transport în comun; 12 sancțiuni contravenționale pentru consumul de produse din  tutun în interiorul unei unități sanitare; 61 amenzi contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind plata parcării pe raza municipiului Constanța; 44 fapte antisociale legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanta sau pentru neîndeplinirea că obligației deținătorului de animal de companie privind plimbatul câinelui fără lesă pe drumurile publice, în parcuri și alte spații/locuri publice, chiar însoțiți de stăpân. Polițiștii spun că în urma unei sesizări primite la dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au reușit să identifice o persoană care lăsase liber pe domeniul public un animal de talie mare din rasa canină Amstaff. Câinele nu avea botniță și lesă, punând, astfel, în pericol trecătorii de pe strada Comorova din municipiul Constanța. Deținătorul legal al patrupedului a fost sancționat contravențional cu suma de 1.500 lei, în conformitate cu dispozițiile O.U.G nr.55/2002 privind regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi.

„Prin câini periculoși se înțelege câinii aparținând următoarelor rase, grupate în două categorii după cum urmează: categoria I: câini de lupta și de atac, asimilați prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog si metișii lor; categoria a II-a: câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobanesc Caucazian, Cane Corso și metișii lor. Aducem în atenția opiniei publice, totodată, că nerespectarea obligațiilor legale privind deținerea unui animal de companie și plimbatul câinelui fără lesă și/ sau botniță pe drumurile publice, în parcuri și alte spații/locuri publice, chiar  și însoțit de stăpân, cu excepția locurilor special amenajate, poate atrage răspunderea contravențională a însoțitorului animalului de companie cu amendă contravențională ce poate ajunge până la 1.500 de lei“, mai spun polițiștii locali.

CITEȘTE ȘI:

Poliția Locală a aplicat amenzi cu nemiluita în cartierul Palas, din cauza mizeriei de nedescris!

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *