Vânzătorii ambulanți de pe plaje și zonele turistice ale Constanței, luați „pe sus” de Poliția Locală

Polițiștii locali acționează permanent pentru siguranța constănțenilor și turiștilor aflați pe litoralul românesc. Cei surprinși desfășurând activități de comerț ilicit pe domeniul public sau privat al statului sunt sancționați contravențional.

În acest weekend, a fost depistată o persoană în timp ce comercializa produse fără a îndeplini condițiile legale pe faleza stațiunii Mamaia. Aceasta a fost sancționată, iar modulul de vânzare a fost confiscat. De asemenea, o altă persoană a fost surprinsă comercializând diverse produse pe faleza Cazino din Constanța. Și aceasta a fost sancționată contravențional, iar bunurile au fost confiscate. De la începutul sezonului estival, polițiștii locali au aplicat un număr de 594 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 399.250 lei, pentru fapte de comerț ambulant.

1 1

Facem apel la cetățeni să nu încurajeze comerțul ambulant și să cumpere produse doar din locuri special amenajate și autorizate de către autoritățile publice. Comercianților ambulanți le lansăm un avertisment puternic și ferm: reacția Direcției Generale Poliția Locală Constanța va fi una legală și extrem de riguroasă. Bunurile și produsele comercializate fără documentele legale necesare vor fi confiscate de autorități. Un alt aspect pe care dorim să-l subliniem este îndatorirea operatorului economic – utilizator al plajei, care are obligația de a nu permite comerțul ambulant, conform prevederilor O.U.G. 19/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre. În caz contrar, acesta va fi sancționat conform actelor normative în vigoare. Apreciem spiritul civic de care dau dovadă cetățenii și îi rugăm să ne semnaleze în continuare orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341.922 sau la adresa de email politia.locala@primaria-constanta.ro. Acțiuni similare vor continua până la restabilirea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit, atât pe aleile de promenadă, cât și în alte zone”, au subliniat reprezentanții municipalității.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *