Spread the love

Sosirea sezonului estival a însemnat, automat, apariția pe plaje și a comercianților ambulanți, care, în majoritatea cazurilor, sunt agasanți și enervanți. La Constanța, spre exemplu, pentru că nici unul dintre acești comercianți ambulanți nu are autorizație pentru a desfășura o activitate comercială pe plajă, polițiștii locali au demarat o amplă campanie de depistare a acestor vânzători ambulanți. Astfel, în urma controalelor efectuate la sfârșitul săptămânii care doar ce s-a încheiat, au fost aplicate amenzi în valoare de 62.250 de lei, de către polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța. Astfel, în intervalul 6 – 8 iulie au fost efectuate controale în 38 de locuri din stațiunea Mamaia, în special pe plajă și au fost aplicate 81 de sancțiuni, persoanelor care vindeau diverse produse, alimentare sau nealimentare, în mod ilicit. Mărfurile comercializate, (pufuleți, mere glazurate,zmeură, banane, porumb fiert, nămol, scoici, piatra ponce) au fost confiscate, iar 22 de administratori de sectoare de plajă au primit înștiințări, despre obligațiile pe care le au, în conformitate cu prevederile legii. A fost confiscată și suma de 387 de lei, bani pe care comercianții ambulanți i-au obținut în urma vânzării produselor fără drept. În timpul verificărilor a fost amendată și o persoană care, deși era aptă de muncă, apela la mila cetățenilor cu scopul de a obține bani.

În altă ordine de idei, polițiștii locali din Constanța au depistat, recent, o persoana majoră, aptă de muncă, care, folosindu-se de propriul copil, apela la mila publicului, cerșind ajutor material de la trecători în zona Bisercii Sf Maria de pe Bulevardul 1 Mai. Echipajele de control au condus persoanele în cauză la sediul Direcției Generale Politia Locală Constanta, unde a fost solicitată prezența unui reprezentant al DGASPC Constanta și s-au întocmit actele premergătoare în vederea sesizării și predării instituției abilitate pentru demararea cercetării infracțiunii de „Folosirea unui minor în scop de cerșetorie“, așa cum este prevăzută în dispozițiile articolului 215 din Noul Cod Penal. O altă persoană a fost identificată în timp ce apela la mila publicului în intersecția Bd. Lăpușneanu/str. Soveja simulând un handicap fizic la unul din membrele superioare, fapt pentru care a fost sancționată contravențional.

„Pe această cale, rugăm cetățenii să se alăture campaniei Poliției Locale Constanța: „SPUNE STOP CERȘETORIEI!“ și să nu mai dea curs cererilor /solicitărilor unor astfel de persoane, și astfel, împreună să asigurăm un climat public civilizat“, precizează reprezentanții Poliției Locale Constanța.

CITEȘTE ȘI:

Aproape 150 de sancțiuni aplicate de polițiștii locali cerșetorilor în cadrul campaniei „SPUNE STOP CERȘETORIEI!“

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *