Valul sever de căldură a declanșat INCENDII de vegetație și în Bulgaria

Două incendii majore de vegetaţie au izbucnit luni în sudul Bulgariei, în condițiile în care este secetă severă, iar vântul a bătut cu putere. Deocamdată, nu au fost puse în pericol casele locuitorilor din zonă, dar Bulgaria se confruntă în aceste zile cu cel mai sever val de căldură din ultimii nouă ani şi a înregistrat temperaturi de peste 40 de grade Celsius în mai multe localităţi, informează agenția dpa. Cele mai ridicate temperaturi – de peste 40 de grade Celsius – au fost înregistrate luni după-amiază în Sandanski, o localitate aflată la graniţa cu Grecia, precum şi în oraşele Plovdiv şi Ruse. În capitala ţării, Sofia, temperaturile au urcat până la valoarea de 38 de grade Celsius. 

În nouă dintre cele 28 de provincii ale Bulgariei a fost declarat cod roșu de caniculă, cel mai ridicat nivel de alertă meteorologică. Alte două provincii se află sub incidenţa unui cod portocaliu. Meteorologii avertizează că acest val de căldură extremă nu va scădea în intensitate până joi. De altfel, MAE român a emis o avertizare de călătorie pentru Bulgaria.

Este cod roșu de caniculă și în mare parte din Grecia, precum și în sudul Italiei. Incendiile fac deja ravagii în toată partea de nord a Mediteranei. Părți din Grecia, Turcia și Italia sunt puternic afectate de flăcările ce distrug totul în calea lor.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *