Valul patru se suprapune cu sezonul de gripă. Mihăilă (Sănătate) a cerut suplimentarea numărului de paturi la ATI inclusiv pentru copii

Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă a declarat că a solicitat ca numărul de paturi să fie maximum disponibil. Ioana Mihăilă a cerut suplimentarea numărului de paturi inclusiv pentru copii pentru secțiile de copii, pentru că se pare ca varianta Delta afectează mai mult tinerii și copiii. Aceasta a precizat că în prezent sunt disponibile 340 de paturi de Terapie Intensivă pentru adulţi, iar Direcţiile de Sănătate Publică au anunţat că pot fi puse la dispoziţie un număr maxim de 110 paturi de Terapie Intensivă pentru copii.

Am solicitat numărul de paturi maxim disponibil la fiecare unitate sanitară centralizat de către fiecare Direcție de Sănătate Publică precum și ordinea în acre punerea la dispoziție a acestor paturi se face de către fiecare secție. De asemenea, am solicitat necesarul de personal care să vină să completeze ce există în momentul acest în secțiile de terapie intensivă și împreună cu DSU vom trata cu celeritate cererile de detașare tocmai pentru a răspunde acestor nevoi de personal de terapie intensivă”,  a declarat Mihăilă.

Ea a precizat că varianta Delta afectaează într-o măsură mai maire tinerii și copiii a solicitat unităților sanitare și DSP ca numărul maxim de paturi disponibile destinate îngrijirii copiilor. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat într-o conferință de presă că Direcția de Asistență Medicală estimează că livrările de vaccin gripal se vor face în septembrie și octombrie.

Am discutat de Direcțiile de Sănătate Publică pentru a pregăti infrastructura de stocare a vaccinului gripal, astfel încât el să ajungă cât de repede posibil la medicii de faimile și la unitățile sanitare care adiministrează acest vaccin”, a declarat Ioana Mihăilă.

Ministrul a precizat că vor fi în jur de două milioane de vaccinuri distribuite: „O să vin cu un răspuns exact legat de câte am achiziționat”, a precizat Mihăilă.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!