Validarea ca membru la PNL Constanța durează… OPT ANI! Circ pe adeziunea lui Baisan. Cristian Radu, strâns cu ușa în războiul politic: „Arestarea lui era iminentă!”

Circoteca din cadrul PNL Constanța începe să devină teribil de plictisitoare. Organizația județeană, prin vocea președintelui Gheorghe Dragomir, a anunțat că „nu răspundem cu aceeași monedă” la atacurile din ultima perioadă ale contestatarilor Vergil Chițac, Remus Cristy Baisan ș.a. Numai că, luni, PNL Constanța a călcat pe bec teribil, aruncând spre mass-media adeziunea lui Baisan, pe care consilierul județean a anunțat de sâmbătă că a fost falsificată. Totodată, reținem că o validare în BPL sau BPL durează, la PNL Constanța… OPT ANI!

CITEȘTE ȘI:

Baisan a ieșit din nou la baionetă: „Mă adresez liderilor partidului: îmi pare rău că ce am spus s-a adeverit: alegerile sunt viciate! Baiazid Memiș s-a pus singur membru în comisia de cultură a județului”

Organizația județeană insistă pe adeziunea acestuia la municipiul Constanța, care, în realitate nu există. În fine, redăm prestația de luni a organizației județene:

„Prin decizia nr.1/12.03.2017, Biroul Politic Județean al PNL Constanța  a validat înființarea Comisiei de Organizare și Desfășurare a Alegerilor (CODA), fără voturi exprimate împotrivă sau abțineri. Potrivit procesului verbal al ședinței, printre cei care și-au exprimat votul favorabil se numără și „contestatarii” Vergil Chițac, Romeo Rezeanu, Sorina Tușa, Ioan Solomon, Victor Constantin, etc. (…)Vergil Chițac nu a informat membrii BPJ că va efectua vreo deplasare în străinătate în ziua propusă de BPJ pentru convocarea CCL al PNL Constanța. În concluzie, votul BPJ privind data convocării CCL Constanța este statutar, iar propunerea CODA este formulată în limitele stabilite de art. 2 al deciziei n2/15.03.2017. De aceea, considerăm că deciziile ulterioare ale BPL al PNL Constanța, luate în ședința din data de 22 martie a.c., privind stabilirea unei alte date pentru convocarea CCL Constanța, alta decât 31 martie 2017, nu pot fi decât lipsite de efecte juridice în raport cu cele validate de Biroul Politic Județean al PNL Constanța– organul de conducere superior. (…) În ceea ce privește „convocarea ilegitimă a ședinței extraordinare” a Comitetului de Coordonare Local al PNL Constanța, precizăm faptul că, în condițiile în care la ședința ordinară a CCL din 31 martie a.c. anunțată pentru ora 15.00, au fost prezenți 325 de membri din cei 706 convocați, la ora 15.30 s-a luat o pauză de 15 minute după care s-a deschis ședința CCL în întrunire extraordinară, procedura fiind stipulată de art.8 din Decizia nr.9/13.03.2017 a Biroului Politic Național al PNL. (…) Prezența scăzută la această întrunire a CCL al PNL Constanța poate fi explicată și prin bulversarea membrilor organizației municipale PNL Constanța, care au primit mesaje telefonice prin care li s-a transmis faptul că CCL va fi convocat, în mod nestatutar, la data de 08 aprilie 2017. Nu în ultimul rând, referitor la acuzațiile prezentate la sfârșitul săptămânii trecute cu privire la așa-zisa falsificare a adeziunii domnului Remus Cristy Băisan, anexăm prezentului comunicat de presă cele două adeziuni existente la Secretariatul General al PNL Constanța– la organizația Limanu și organizația municipală PNL Constanța – completate și semnate chiar de dumnealui”, au precizat, luni, reprezentanții organizației județene a PNL Constanța.

Cum îl îngroapă Marilena Dragnea pe Gheorghe Dragomir

În goana de a rezolva „problema Baisan”, liberalii de la județ ar fi în stare să arunce în public orice porcărie, strâns legată de „intențiile noastre bune, corecte”. Îmbrăcarea unor falsuri în cuvinte pompoase nu poate scăpa detaliul prin care, potrivit lui Baisan, Marilena Dragnea îl îngroapă pe Dragomir. PNL Constanța a trimis către presă adeziunea lui Baisan, din 2012, cea originală, alături de alta, prin care Baisan a fost „reactivat”, printr-o decizie a birourilor județean și local din datele pe care le-a vrut organizația județeană, pentru că au șters și lunile și zilele și… în fine. În adeziunea din 2015, amatorii de la organizația județeană Constanța au uitat să explice data din… ianuarie 2007, cu sigla actuală a PNL, în contextul în care în 2007 NU EXISTA noul PNL, actuala siglă fiind adoptată DUPĂ FUZIUNEA PNL – PDL!

adez1

Baisan ne-a explicat amatorismul organizației județene, care ar putea să se transforme în penal:

„Existența acelui document pe care l-au trimis ei este rezultatul unei discuții dintre mine și Mari Dragnea, în care îmi spunea că nu îmi găsește adeziunea veche, acum un an de zile. Documentul nu este din 2007, anul trecut îmi spunea să completez o adeziune nouă cu datele mele, motiv pentru care datele din această a doua adeziune, trimisă de ei către presă, reflectă adresa mea din buletin, numărul de telefon și adresa de e-mail, pe care nu le aveam în 2012! Bașca în 2007! Data de 2007, care mi-au spus să o trec acolo a fost trecută ca o dată estimată a implicării mele în activitatea filialei de la Limanu. Nu este nici data completării, nici data înscrierii în partid! Nu reflectă nici adresa mea din buletin la anul 2007, este o adeziune pe care mi-a adus-o Mari Dragnea să o completez, întrucât nu îmi găsește adeziunea originală. Ulterior, eu am găsit-o. Adeziunea mea originală poartă semnătura lui Gheorghe Dragomir, a fost lăsată la partid cu fotografie, cu carte de vizită și CV, a fost depusă împreună cu domnul primar, Iustin Urdea, la vremea respectivă, în biroul domnului Dragomir, iar falsul trimis de PNL azi către presă ține de: 1. În 2015, cu ștampila acelei validări din BPJ, acea adeziune nu exista! Adeziunea nu exista fizic în 2015! Eu, în 2015, nu luam parte la o nici o activitate politică, nici măcar ca invitat! Darămite să fiu în BPJ! 2. Domiciliul meu era în Neptun, nu puteam să fiu membru al organizației municipale (Constanța – n.r.). Adeziunea a fost ținută la sertar în mod tendențios și inutil, mai ales că între timp se găsise adeziunea mea originală. Când s-au dus cu acea adeziune la municipiu, cei de acolo au spus că este un fals pe care nu și-l asumă și eu nu am figurat niciodată în organizația municipală, motiv pentru care au respins solicitarea echipei lui Dragomir de a folosi acea adeziune și de a solicita excluderea mea din partid! În baza adeziunii originale s-a eliberat legitimația de partid, cu poză, cu ștampilă! Se îngroapă în falsurile, se prevalează că este scrisul meu pe acea adeziune, numai că acea adeziune a fost scrisă în 2016 și nu în 2007. Apoi, acel formular nu exista în 2007, el a luat ființă după fuziunea PNL – PDL! Acel formular nu avea cum să fie scris în 2007!”, a spus Baisan, pentru TOMIS NEWS.

adez2

Carnetul de membru al lui Baisan, avizat de PNL în 2012:

adez3

Dragomir: „Nu răspund cu aceeași monedă!” Baisan: „M-a înjurat la Mangalia! Am fost motivat să intru în PNL pentru că Dragomir a zis că Cristian Radu va fi arestat”

Între timp, PNL Constanța a continuat seria Comitetelor de Coordonare Locale în organizațiile liberale din Mircea Vodă, Murfatlar, Poarta Albă, Gârliciu, Negru Vodă, Albești, Limanu, Mangalia și Chirnogeni.

Duminică seară, au avut loc alegeri la Mangalia, din care reținem de la martorii la eveniment următoarele: „Dragomir a venit cu Baiazid Memiș, care și-a pus tătari de-ai lui prin organizația din Mangalia. Și ne-am trezit cu trei tătari puși pe liste de Memiș, din care doi nu i-am văzut niciodată la partid! Dragomir și-a dedicat jumătate din timp de denigrare, de la tribună, a lui Baisan. Nu știu cum se simte Baisan, că nu sunt cu el, dar ca contracandidat are nevoie de o abordare corectă și discursul (lui Dragomir – n.r.) pentru activul de partid a fost că Baisan a vrut să fie primar la Mangalia și pentru că nu a fost candidat de aceea e frustrat și face gălăgie”, a spus liberalul mangaliot, pentru TOMIS NEWS.

Baisan confirmă și el „prestația” de aseară a lui Dragomir de la Mangalia și faptul că el a fost convins să intre în PNL tocmai pentru că Dragomir considera că „arestarea lui Cristian Radu este iminentă”!

CITEȘTE ȘI:

Liberalii și-au atins obiectivul: S-au autodistrus la alegerile pentru organizația municipală, pentru candidatul cu adeziunea falsificată. „Dragomir să se ducă să își scrie memoriile!”

„La Mangalia, Dragomir, în mai mult de jumătate din discurs, mi l-a alocat mie, numai cu acuze total nefondate. 20 de minute numai despre mine a vorbit, cum am vrut eu să devin primarul Mangaliei, cum l-am șantajat pe Cristian Radu să nu mai candideze la președinția organizației, lucruri total incorecte, în contextul în care el (Dragomir – n.r.) a venit la mine și când i-am spus că nu vreau să intru în PNL și vreau să intru în această competiție (la alegerile locale – n.r.) ca independent, mi-a spus că nu are rost să mă irosesc și că ar trebui să îi ajut, pentru că arestarea lui Cristi Radu este iminentă și că ei nu au om pregătit pentru Mangalia! Doar cu acel motiv au reușit să mă convingă să intru în PNL, în sensul de a-i ajuta. Nu le-am cerut niciodată nimic, la nici o negociere!”, a spus Baisan, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *