Valentin Vrabie a DEMISIONAT de la primăria Peștera. Ce planuri are pentru Medgidia

Primarul independent al comunei constănțene Peștera, Valentin Vrabie, a demisionat marți. A părăsit funcția care l-a consacrat la nivel național, plecând pe drumul primăriei Medgidia, unde, în cursa electorală, figurează ca favorit.

„La un moment dat, dacă îți dorești mai mult în viață, trebuie să faci un pas spre complexitatea lucrurilor. O comună are și ea greutățile și complexitatea ei, însă eu vreau să dovedesc că se poate mai mult, așa că în viață e bine să evoluăm, să creștem pas cu pas și la fiecare nivel de responsabilitate la care ne aflăm confirmăm în așa fel încât să merităm să mergem mai departe. Eu am făcut primul pas în viața mea pe care cred că îl merit, mi-am analizat foarte bine activitatea, mi-am analizat foarte bine cunoștințele pe care le-am acumulat și consider că experiența mea, ambiția mea, curajul meu să facă mai mult bine pentru mai mulți oameni. (…) Va fi doar un pic mai greu (la primăria Medgidia – n.r.), pentru că sunt mai multe probleme, categoria problemelor este la fel, pentru că și la Peștera și la Medgidia sunt tot oameni, actul administrativ se desfășoară în baza aceleiași legi, pe aceleași principii, numai că e un pic mai mult de muncă acolo, însă eu m-am antrenat în acești opt ani, nu am avut nici o zi concediu, am muncit de dimineață până seara, am făcut ce mi-a plăcut și mi-am propus ca în următorii patru ani, pentru a implementa tot ce mi-am propus, să muncesc de dimineață până seara, de luni până duminică, timp de patru ani”, a spus Valentin Vrabie, pentru TOMIS NEWS.

Bilanțul lui Valentin Vrabie

Potrivit deja fostului primar de la Peștera, în perioada iunie 2008 – martie 2016, consiliul local al comunei s-a întrunit în şedinţe ordinare,  extraordinare sau de îndată, adoptând un număr de 985 hotărâri, iar majoritatea proiectelor de hotărâre care au fost supuse dezbaterii au fost iniţiate de primarul comunei şi aprobate cu unanimitate de voturi. De asemenea, au fost emise 3101 dispoziţii ale primarului.

Printr-o serie de hotărâri adoptate în consiliul local, cetăţenii comunei Peştera beneficiază de o serie de facilităţi, care au venit în întâmpinarea nevoilor acestora, astfe: 234 adolescenţi ajunşi la vârsta majoratului au primit din partea administraţiei locale câte o diplomă de cetăţean major al comunei şi un cadou financiar în cuantum de 300 lei; 114 cupluri de tineri care şi-au întemeiat familie au primit câte un cadou constând în aparate electrocasnice în valoare de 1.500 lei; 65 de cupluri care au sărbătorit nunta de argint şi alte 28 de cupluri care au sărbătorit nunta de aur au fost felicitate şi premiate cu cadouri în valoare de 500 şi respectiv 1.000 lei; 31 de familii au primit un ajutor financiar de 2000 de lei în cazul unui deces.

Bisericile din satele Ivrinezu Mare şi Izvoru Mare au fost reabilitate în totalitate, iar în satul Izvoru Mare, a fost construită şi inaugurată  în anul 2014 o geamie nouă, pentru cei 12 musulmani din localitate.

În paralel cu derularea proiectelor pentru dezvoltarea locală, primăria comunei Peştera organizează anual două evenimente care se bucură deja de aprecierea cetăţenilor atât din judeţul Constanţa cât şi din judeşele învecinate. Primul dintre acestea este ziua comunei Peştera, numită tradiţional Sărbătoarea Florii de Salcâm, cel mai aşteptat eveniment desfăşurat anual în judeţul Constanţa.  În fiecare an, numărul participanţilor a fost în creştere, ajungându-se anul trecut la o prezenţă record de peste 40.000 de oameni.

Timp de o lună de zile, de la Moş Nicolae până la Sfântul Ion, o feerie de lumini şi culori îmbrăca localitatea iar spectacolele diverse din Parcul Bucuriei creează atmosfera de basm specifică Crăciunului. Acesta este cel de-al doilea eveniment reprezentativ pentru comuna Peştera, care a reuşit să adune  peste 100.000 de oameni la ultima ediţie.

Până în acest moment au fost atrase investiţii în valoare de peste 120 milioane de euro. Dacă în anul 2008 erau înregistraţi un număr de 320 de asistaţi social şi sute de şomeri, datorită investiţiilor, numărul asistaţilor social a ajuns la 19 şi aceştia sunt persoane cu probleme grave de sănătate.

Nu există contracte angajate de Primăria Peştera care să depăşească data finalizării mandatului lui Vrabie, respectiv 30 iunie 2016. De asemenea, nu există credite contractate, iar în conturile Primăriei, conform execuţiei bugetare la data de 25 martie a.c. figurează suma de 1.187.000 lei.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.