Spread the love

De ceva vreme, municipiul Constanța se confruntă cu problema „nomazilor“ veniţi din alte localităţi la adunat de pet-uri sau cine ştie ce lucruri de prin casele şi balcoanele oamenilor. Cea mai recentă tabără de nomazi a fost desființată în dimineața zilei de miercuri, 10 octombrie, când polițiștii locali, împreună cu lucrători ai firmei de salubrizare SC. Polaris M Holding, au acționat pe Valea Portului în zona Poarta 5, în scopul igienizării zonei și menținerii unei permanente stări de curățenie după ce mai multe persoane își improvizaseră un adăpost pe un teren viran din apropiere. Persoanele în cauză au fost legitimate și sancționate contravențional, iar adăposturile au fost dezafectate de către lucrătorii firmei de salubritate.

De asemenea, li s-a recomandat să se deplaseze către localitatea de domiciliu, respectiv comuna Adamclisi din județul Constanța. În total, polițiștii locali din Constanța au aplicat, miercuri, 200 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 52.770 de lei. Printre abaterile de la normele legale, amenzi contravenționale au fost aplicate unor persoane nomade, în conformitate cu prevederile H.C.L nr. Constanța nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța și Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Tot miercuri, 10 octombrie, polițiștii locali din Constanța au desfășurat o acțiune pentru combaterea comerțului stradal neautorizat realizat în perimetrul cuprins între Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, Strada Soveja și Bulevardul Tomis. Astfel, s-au aplicat 14 amenzi contravenționale în valoare totală de 6.190 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța și OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. La vederea oamenilor legii, două persoane au abandonat marfa expusă vânzării ilicite pe domeniul public din zona pieței agroalimentare Tomis 3. De asemenea, au fost confiscate 119, 5 Kg legume și fructe, 334 legături de verdeață și 16 articole de îmbrăcăminte.

„Pe această cale lansăm un avertisment puternic, dar deosebit de ferm, cu privire la toți cei care abordează practici comerciale în această manieră că reacția Direcției Generale Poliția Locală Constanța va fi una legală și extrem de riguroasă. Acţiuni similare vor continua până la restabilirea unui climat de ordine și siguranță publică, dar și pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit, atât în perimetrul piețelor constănțene, cât și în alte zone“, au precizat polițiștii locali.

Acțiunile de combatere a comerțului ilicit au continuat joi, 11 octombrie, când polițiștii locali din Constanța au depistat o persoană care desfășura acte de comerț ilicit în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța. Potrivit polițiștilor, persoanei în cauză i-a fost aplicată o amendă contravențională în valoare totală de 500 de lei.

„Pentru prevenirea săvârșirii unor astfel de fapte antisociale, solicităm cetățenilor care întâlnesc astfel de cazuri să ne acorde sprijinul pentru identificarea lor sesizând Dispeceratul Poliției Locale Constanța 0241484205, iar echipajele noastre vor interveni în regim de urgentă. Pentru utilizatorii aplicației whatsapp numărul de contact este 0799606142 cu rugămintea de a transmite fotografii cu ceea ce constată, locul și alte date care să ne permită identificarea rapidă și tragerea la răspundere a acestora“, spun polițiștii locali.

CITEȘTE ȘI:

INTERVIU Directorul Poliției Locale Constanța, Tudorel Dogaru: „Am lansat un concept de curățenie socială! Strada trebuie asigurată 24 de ore din 24 și, din 2019, polițiștii locali vor fi dotați cu camere video“

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *