„Vacanță în siguranță”: Jandarmii constănțeni, în vizită la o școală de vară

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța duc mai departe seria activităților informativ-preventive desfășurate în timpul vacanței de vară. Astăzi, a fost rândul celor peste 50 de copii participanți la școala de vară organizată de biserica ,,Sfântul Vasile cel Mare” să primească vizita oamenilor legii. În prima parte a întâlnirii, cei mici l-au cunoscut cu unul dintre camarazii noștri patrupezi, aplaudând cu zâmbetul pe buze exercițiile demonstrative ale câinelui de serviciu, Dada. Ulterior, într-un cadru interactiv, copiii au devenit mici jandarmi, fiindu-le prezentate materialele din dotare, au învățat cum să se orienteze în teren cu ajutorul busolei, dar și după semnele din natură și li s-au oferit răspunsuri la întrebările adresate cu privire la istoricul, atribuţiile și misiunile Jandarmeriei.

În cadrul întâlnirii, jandarmii constănţeni  au mai subliniat necesitatea adoptării unui comportament civic bazat pe respect reciproc, evitarea violenţei, dar au pus accent  şi pe aspecte legate de regimul răspunderii juridice a minorilor. În plus, copiilor le-au fost prezentate principalele fapte cu caracter antisocial ce pot fi comise în incinta şi în zona adiacentă unităţilor şcolare, cauzele producerii acestora, dar şi sancţiunile prevăzute de lege în cazul săvârşirii unor astfel de fapte.

jandarm elevi

Activitățile s-au organizat în cadrul proiectului ,,Vacanță în siguranță” scopul fiind acela de a preveni comportamentele de risc la vârsta copilăriei și adolescenţei, prin oferirea de informaţii care să permită creşterea nivelului de educare şi conştientizare a celor mici, în vederea adoptării unor comportamente prosociale. De la începutul vacanței de vară și până în prezent  au fost desfăşurate 11 astfel de activități,  iar campania de informare și prevenire „Vacanţă în siguranţă” va continua până la începutul anului școlar alături de colegii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, la centre de plasament, tabere și școli de vară organizate pe raza județului.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *