Vacanță în Bulgaria: Se dau amenzi fără avertisment în prealabil, pentru camparea în zona de protecție de pe litoral

Din ce în ce mai mulți turiști români preferă litoralul bulgăresc pentru vacanța de vară, unii dintre ei fiind dornici să viziteze plajele sălbatice din Bulgaria, pentru câteva zile de liniște. Însă, autoritățile din Bulgaria le pot da mari bătăi de cap celor care aleg să își petreacă concediul în astfel de locuri.

Turiștii români au început să aleagă plajele sălbatice în detrimentul celor populare, deoarece se pot bucura de liniște și de sunetul vântului și al mării. Mulți aleg să campeze cu autorulotele sau corturile chiar pe nisip, iar una dintre cele mai cunoscute plaje sălbatice este cea din apropierea localității  Krapets, conform adevărul.ro. Aici, turiștii găsesc o singură terasă amplasată lângă o rulotă care vinde răcoritoare, cafea, midii pane și hamsie. În general, persoanele care vizitează această plajă campează în pădurea din stânga drumului, pe partea dreaptă, unde se găsesc niște dune de nisip sau chiar pe plajă. Deși locul nu este amenajat, nu sunt gunoaie lăsate în urmă, semn că oamenii se gospodăresc și se organizează cum pot, însă civilizat. Autoritățile bulgare au implementat măsuri privind camparea pe plajele private din Bulgaria, inclusiv cea din Krapets. Astfel, Curtea Constituțională din Bulgaria a Curtea Constituțională a Bulgariei a declarat, pe 16 iunie 2020, că s-a pronunțat împotriva contestării amendamentelor la Legea Mării Negre care interzicea camparea cu corturile, precum și vehiculele, inclusiv rulote și autorulote, in zona de protecție (dune) de la malul Mării Negre.

În interiorul zonelor plajelor maritime, mai exact în zonele protejate cu dune, autoritățile vor putea să aplice amenzi pentru camparea în aceste spații. Potrivit auto-rulota.ro, amenzile pot fi de aproximativ 1.000 de leva, respectiv 500 de euro. Totuși, autoritățile nu au amplasat în zonele cu dune avertismente cu privire la camparea interzisă, astfel că turiștii nu știau de aceasă lege. Săptămâna trecută, mai mulți reprezentanți ai ministerului Transporturilor, alături de polițiști bulgari și unul român, au împărțit amenzi printre turiștii care se aflau pe plajă.

Unul dintre turiștii amendați, un român din Hunedoara, s-a arătat revoltat de amenda primită, în primul rând pentru că suma este una enormă, iar în al doilea rând pentur că nu există niciun averisment cu privire la camparea interzisă.

„Nici nu mi-au spus unde pot să plătesc”, s-a alarmat el. „Unii mi-au spus să merg la poliție, alții la bancă. Nu există un cont, nimic”, a mai spus acesta.

Hunedoreanul le-a atras atenția autorităților, prin intermediul polițistului român, că nu există niciun fel de avertizare, iar oamenii nu știu că nu au voie să campeze sau să parcheze acolo. „Nu suntem obligați să punem avertismente, toată lumea trebuie să știe legea”, a fost răspunsul dat turistului român.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *