Vacanța de vară a elevilor, prelungită cu încă o săptămână? Senatorul Mihu: „Mă bucur că propunerea mea este luată în calcul și se face corelarea între educație și turism”

Guvernul dorește schimbarea datei la care începe anul școlar, în plină vacanță de vară. După ce ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a stabilit oficial prin ordin de ministru că școala începe în data de 9 septembrie 2019, premierul Viorica Dăncilă i-a cerut să prelungească vacanța de vară cu o săptămână, până pe 16 septembrie, la solicitarea patronatelor din turism.

Hotelierii de pe litoral i-au spus ministrului Turismului, Bogdan Trif, că scurtarea vacanței școlare de vară le va afecta afacerile și i-au cerut la începutul lunii mai să facă demersuri pentru a fi prelungită vacanța mare. De asemenea, pe 6 mai, senatorul constănțean social-democrat, Ștefan Mihu, a adresat o interpelare ministrului Andronescu privind o corelare mai strânsă a structurii anului școlar cu obiectivele promovării turismului românesc. Ulterior, Mihu și Andronescu au avut și o discuție în acest sens.

„Mă bucur că propunerea mea a fost luată în calcul la guvern și se va face o dreptate. Corelarea mai strânsă a structurii anului școlar cu obiectivele promovării turismului demonstrează funcționalitatea între două sisteme. Cât timp sectorul turistic depune eforturi de revitalizare, iar copiii merită să viziteze cât mai mult obiective turistice din țara noastră, putem să spunem că dorința doamnei premier Viorica Dăncilă este în acord cu această realitate”, a spus senatorul Mihu, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *