Va aduce Moș Crăciun căderea Guvernului Dăncilă? Opoziția se pregătește să depună moțiunea de cenzură. Turcescu: „Tâmpeniile făcute de Executiv sunt numeroase!“ Tomac: „PSD are o mare problemă în ambele Camere!“

Moș Crăciun le-ar putea aduce un cadou nesperat contestatarilor actualei coaliții de guvernare: căderea Guvernului condus de Viorica Dăncilă. Renii lui Moș Crăciun în acest caz sunt parlamentarii opoziției care au anunțat, marți, că vor depune în comun o moțiune de cenzură împotriva Guvernului.

CITEȘTE ȘI:

Textul moțiunii are 35 de pagini și cuprinde critici pe mai multe domenii începând de la scandalurile din justiție și până la problemele economice cu care se confruntă România. Titlul moțiunii de cenzură va fi „România NU poate fi confiscată de infractori! Scăpăm România de Guvernul 20…21! Guvernul umilinţei naţionale trebuie demis! Demitem Guvernul anti-european Dragnea-Dăncilă-Vâlcov!”

„Guvernul marionetă al penalului Liviu Dragnea trebuie să plece, azi! Aceasta nu este o cerere a opoziției, ci o urgență națională! După doi ani de guvernare PSD, România este o corabie șubredă, cârmuită, prin furtună, de Viorica Dăncilă, o persoană incapabilă, fără să fie manevrată de Liviu Dragnea, să decidă măcar asupra propriilor cuvinte. Grupul infracțional organizat, condus de Liviu Dragnea, care s-a instalat la conducerea României a slăbit statul, ca să și-l supună, într-un moment în care avem nevoie să fim puternici, azi mai mult ca oricând…“, sunt doar câteva fragmente din textul moțiunii.

Conjunctura în care vine această moțiune este cât se poate de favorabilă opoziției, în condițiile în care fostul lider social democrat Victor Ponta încearcă să rupă cât mai mulți membri PSD, astfel încât să schimbe polii de putere în Parlament. Pe de altă parte, cei din opoziție spun că, din nou, cheia succesului în acest caz este atragerea UDMR și a minorităților. În aceste condiții, PNL, USR și PMP, inițiatorii acestui demers, spun că sunt șanse ca, de data aceasta, moțiunea de cenzură să aibă rezultatul scontat: demiterea Cabinetului Dăncilă.

CITEȘTE ȘI:

Iminenta depunere a moțiunii de cenzură a fost comentată pentru TOMIS NEWS și de câțiva lideri politici. Printre aceștia se numără deputatul de Constanța al PMP, Robert Turcescu, care a declarat că depunerea moțiunii este un demers comun al partidelor de opoziție.

„Documentul este cuprinzător pentru că și tâmpeniile făcute de Guvernul Dăncilă sunt mai mult decât numeroase. Teoretic, este posibil ca Executivul să cadă până de sărbători, dar realistic cred că, în mod paradoxal, soarta Guvernului Dăncilă stă în mâinile parlamentarilor PSD, care cred că s-or fi săturat și ei de gafele Vioricăi Dăncilă. Alungarea acesteia este o șansă pentru membri onești ai PSD“, a spus Turcescu, pentru TOMIS NEWS.

La rândul său, președintele PMP, Eugen Tomac, a spus pentru TOMIS NEWS că el a propus ca moțiunea să fie depusă în cursul zilei de miercuri, 12 decembrie.

„PSD are o mare problemă în ambele Camere ale Parlamentului în ceea ce privește majoritatea și cred că avem o șansă de a avea avea un nou Guvern“, a punctat Tomac, pentru TOMIS NEWS.

Deși cei de la PMP avansaseră ca dată de depunere a moțiunii miercuri, 12 decembrie, surse liberale au arătat că, la ședința Biroului Executiv al PNL, s-a stabilit ca moțiunea să fie depusă vineri, 14 decembrie, din cauza faptului că textul încă nu este finalizat.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *