V-ați săturat de căruțe în trafic? Poliția Locală Constanța: „Vehiculele cu tracțiune animală reprezintă un real pericol pentru participanții la traficul rutier“

În urmă cu ceva vreme, în urma numeroselor sesizări de la cetățeni, polițiștii locali au pornit la o devărată vânătoare a căruțașilor în trafic. Pe lângă faptul că reprezintă un adevărat pericol pentru traficul rutier, prezența căruțelor în trafic este inestetică, în condițiile în care Constanța se pretinde a fi un oraș european. Așa se face că, în perioada 01.01.2018-07.05.2018, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice și în domeniul menținerii ordinii și liniștii publice din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au desfășurat mai multe activități de prevenire și control, care au avut ca scop depistarea și sancționarea conducătorilor de vehicule cu tracțiune animală, care nu respectă prevederile legale privind accesul și deplasarea acestora pe raza municipiului Constanța. Astfel, în perioada menționată, polițiștii locali au aplicat 39 sancțiuni contravenționale în valoarea totală de 27.732 de lei și au dispus masuri de imobilizare a atelajelor hipo. Vehiculele cu tracțiune animală au fost ridicate de pe domeniul public al municipiului Constanța.

CITEȘTE ȘI:

Știați că un cerșetor câștigă chiar și 400 de lei pe zi? Polițiștii locali cer constănțenilor să sprijine campania: „Spunem STOP cerșetoriei!“

„În vederea impunerii unui climat de disciplină în rândul deținătorilor de vehicule cu tracțiune animală, activitățile de pe linia rutieră se vor derula în mod prioritar și zilnic, intrucat reprezintă în un real pericol pentru participanții la traficul rutier“, informează Poliția Locală Constanța.

Așa că, dacă observați căruțe în trafic, gândiți-vă la pericolele pe care le pot reprezenta și alertați Poliția Locală la numărul de telefon 0241.48.42.05 sau 0799/606142 (WhatsApp). Amintim că, potrivit legii, cei prinși în trafic cu atelaje riscă amenzi cuprinse între 1.125 și 2.500 de lei. Autoritățile atrag atenția că populația nu ar trebui să ignore pericolul pe care îl reprezintă aceste căruțe în trafic.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *