Spread the love

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți că se impune prelungirea stării de alertă după 15 iunie, având în vedere că numărul infecțiilor cu  coronavirus nu a scăzut semnificativ. Șeful statului a făcut un apel la Parlament să nu blocheze prelungirea stării de alertă. Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, marţi, la Parlament, că „la nivel naţional, în momentul de faţă, pe datele curente, nu par să existe temeiuri” pentru prelungirea stării de alertă.

„Poziţia USR este aceea că decizia privind prelungirea sau nu a stării de alertă depinde foarte mult de datele pe care Guvernul le va prezenta în susţinerea unei eventuale solicitări de prelungire a acestei stări de alertă. În momentul de faţă, din datele pe care le avem până acum, se poate sau există posibilitatea de prelungire a acestei stări de alertă în anumite locuri. Există foarte multe zone în ţară, localităţi, municipii, zone foarte mari, unde prelungirea acesteia nu se justifică, cel puţin pe datele pe care le cunoaştem. De aceea, dacă Guvernul solicită acest lucru, aşteptăm să vină cu nişte date foarte concrete, cu nişte rezultate de testare care să justifice această poziţie”, a spus Dan Barna.

USR-iștii constănțeni sunt de aceeași părere, considerând că , așa cum ne-a precizat președintele USR Constanța, Remus Negoi.

„Este destul de complicat… Noi o să votăm totuși prelungirea, deși sunt elemente care nu ne-au mulțumit, mă refer și la nivel local și județean. Principiul primordial al stărilor de urgență și de alertă a fost să ne echipăm, de la spitale la sistemele de sănătate și de transport, prin investiții să facem față unei reveniri a pandemiei, lucru care văd că nu s-a întâmplat. Nu o să avem rezerve să nu spunem lucrurilor pe nume, nu se vede că s-au făcut investiții care să ne liniștească puțin, investiții pe care le-au promis și care erau necesare. S-a așternut liniștea pe dotări în spitale, în școli, verificări ale mijloacelor de transport în comun – asta o să facem și noi în perioada următoare. Sunt chestiuni care ar fi trebuit să fie efect al măsurilor luate de autorități”, a spus Remus Negoi, pentru TOMIS NEWS.

Până în prezent, PSD, ALDE și PRO România au anunțat că nu vor vota prelungirea stării de alertă. Între timp, marți, după declarațiile lui Klaus Iohannis, PSD a transmis că așteaptă, la fel ca USR, documentația care relevă faptul că se impune prelungirea stării de alertă.

„Dovediți mai întâi românilor că starea de alertă nu este doar un paravan pentru derularea afacerilor de partid și prezentați Parlamentului studiile epidemiologice care să ateste fără dubiu necesitatea prelungiri stării de alertă. Dovediți responsabilitate înainte de a o cere!”, a transmis PSD.

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *