USR ține sus steagul modificării legislației electorale. Stelian Ion: „PNL nu se tăvălește de ciudă că nu o să avem alegerea primarilor în două tururi…”

Președintele USR, Dan Barna, i-a cerut, marți, premierului desemnat Ludovic Orban ca următorul guvern să aibă ca obiectiv alegerea primarilor în două tururi. Barna a spus că pentru USR-PLUS, perspectiva este clară: să pice propunerea actuală și cea viitoare de Guvern și să se ajungă, astfel, la anticipate.

CITEȘTE ȘI:

Barna a mai adăugat faptul că i-a spus premierului Orban că atât membrii USR, cât și cei din Alianța USR-PLUS sunt pregătiți pentru alegeri „fie că vor fi anticipate, fie că la termen”. Totodată, Barna i-a cerut lui Orban ca obiectivul principal al următorului mandat de premier să fie acela al alegerilor primarilor în două tururi.

CITEȘTE ȘI:

Barna și Orban au avut în vedere la discuțiile de marți scenarii pentru alegerile locale, o variantă fiind susținerea candidaților unici, cum este cazul în București, împotriva candidatului PSD, Gabriela Firea.

CITEȘTE ȘI:

În privința alegerii primarilor în două tururi, deputatul constănțean al USR, Stelian Ion, ne-a precizat faptul că este dezamăgit de liberali, întrucât nu au arătat un minim de interes în acest sens.

„A picat sau nu a picat Guvernul, tu (PNL – n.r.) trebuie să treci ceva în programul de guvernare! Eu nu am văzut un minim de interes. OK, a fost angajarea răspunderii, care a dus la picarea guvernului și cred că a fost o variantă neinspirată. Dacă s-ar fi mers de la început pe Ordonanță, de când am cerut noi – prima oară, în noiembrie, acum eram în altă situație. Probabil că PSD jubilează, iar PNL nu se tăvălește de ciudă că nu o să avem alegerea primarilor în două tururi. Dincolo de asta, noi trebuie să ne concentrăm pe ce avem pe local și să desemnăm candidați unici dacă vrem să avem vreo șansă”, a spus Stelian Ion, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *