USR, TERMEN LIMITĂ către PNL pentru negocieri. Cioloș: „L-am accepta pe Ciucă premier, despre Cîțu știți deja răspunsul…”

Liderul USR Dacian Cioloș a declarat că a dat PNL un termen limită până la care să aleagă dacă face coaliție cu PSD sau PNL pentru ca discuțiile să meargă mai departe.

Am discutat și de faptul ca  în paralel cu programul de guvernare să discutăm privind bugetul din viitor, dar și un mod de funcționare a coaliției pe viitor, ca să nu mai avem situații ca cele care au dus la ruperea  guvernului. Am discutat principii, nu nume de premier. Premierul va fi de la PNL, nu am intrat în detalii. Eu vă spun despre ce am discutat astăzi. Nu are sens să vă mint ce nu am discutat. A fost important să vedem dacă există dorința de a reface coaliția. Am simțit că există disponibilitatea, dar nu mă mai iau după simțăminte. Le-am spus să aibă discuția cu PSD și la sfârșitul zilei să aibă o decizie ca să vedem dacă discutăm mai departe sau nu”, a declarat Dacian Cioloș.

Liderul USR, Dacian Cioloș, a declarat miercuri, la finalul discuției „exploratorii” cu PNL pentru formarea viitorului Guvern, că „este evident că pe dl Ciucă l-am accepta premier”.

Legat de posibilitatea ca Florin Cîțu să fie propunerea de premier, Cioloș a făcut referire la poziționările repetate că prima condiție a USR pentru refacerea guvernării este ca PNL să renunțe la premierul Cîțu. „Nu ne-am schimbat poziția. Știți răspunsul”, a zis Cioloș, despre Cîțu.

Să fie clar, premierul îl va da PNL. Dar va trebui să ne punem de acord pe nume, e normal să avem această discuție. În acest stadiu PNL nu are încă propunere de premier”, a adăugat liderul USR.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

3 comentarii la „USR, TERMEN LIMITĂ către PNL pentru negocieri. Cioloș: „L-am accepta pe Ciucă premier, despre Cîțu știți deja răspunsul…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *