Spread the love

Întrucât în ultima perioadă s-a constatat o incidență foarte mare a infracțiunilor de mediu, deputații USR Stelian Ion, Cornel Zainea și Daniel Popescu și senatorii USR Allen Coliban (președintele Comisiei de mediu din Senat – n.r.), George Dircă și Mihai Goțiu au prezentat, luni, un proiect de lege privind înființarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu (DIIM), o instituție pe modelul DIICOT. Această Direcție va fi compusă din procurori specializați, care vor lucra în echipe, alături de specialiști de mediu, angajați ai Gărzii de Mediu, polițiști ș.a.m.d.

Această structură va trebui să dea un raport anual în fața ministrului Justiției și în fața CSM, prin care să spună exact cu ce s-a ocupat, câte cazuri a avut, ce a rezolvat, acest raport va fi înaintat către Parlament și vom vedea cu ce se ocupă Ministerul Public și care sunt rezultatele”, a spus deputatul constănțean Stelian Ion.

DIIM se va ocupa de probleme din zona forestieră, calitatea aerului, managementul deșeurilor. Inițiatorii au mai punctat faptul că foarte puține grupuri infracționale au cazier pe astfel de probleme și se impune o structură specializată.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *