USR și PLUS – Noua Stângă? Deputatul Daniel Gheorghe (PNL): „Liderii lor CONFISCĂ electoratul de dreapta! Au IDEI NEOMARXISTE și visează la suprastatul centralizat cu ORDINE de la Paris”

Alianța 2020 USR – PLUS a obținut rezultate foarte bune la alegerile europarlamentare, situație care le oferă prilejul celor două partide să conteze la nivel național și european. Președintele PLUS, Dacian Cioloș, a fost ales recent președinte al noului grup european Renew Europe, nășit de președintele Franței, Emmanuel Macron, aspect care confirmă intențiile fostului premier – în slujba Franței!

CITEȘTE ȘI:

Tocmai aceste negocieri îi irită pe reprezentanții de facto ai dreptei românești – liberalii – care reclamă faptul că USR și PLUS se folosesc de scorul electoral ca să își negocieze adevăratele… intenții, așa cum ne-a precizat deputatul liberal conservator Daniel Gheorghe:

„Ca liberal, apreciez că acest USR – PLUS încearcă să confiște culoarul electoral de dreapta, în realitate – deși având oameni de dreapta în componența USR – marea masă a liderilor acestor formațiuni sunt oameni cu vederi de stânga radicală, progresiste, neomarxiste sau chiar mai ciudate de atât. Categoric nu sunt de dreapta, reprezintă acea nouă stângă, acel globalism neomarxist care încearcă să confiște eticheta de liberal și nu este un fenomen care se întâmplă doar în România. Acest grup (Renew Europe – n.r.) în care s-au integrat foarte bine, în care s-a „integrat în absolut” domnul Cioloș, este întemeiat în baza intereselor de mărire geopolitică a ambițiilor, total fanteziste pe care le are acest personaj bizar care a ajuns președintele Franței – Emmanuel Macron, cât și pe o anumită filieră din fostul grup ALDE, un grup moștenitor al grupului liberal tradițional în Parlamentul European. Odată cu radicalizarea aripii progresiste din grupul ALDE, al cărui exponent principal este Guy Verhofstadt – care în permanență atacă statul națiune și valorile tradiționale – a fuzionat cu gruparea lui Macron, En Marche, unde introduc relațiile lui Dacian Cioloș cu Franța, deosebit de strânse…”, a spus Daniel Gheorghe, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Cioloș, în slujba Franței?

Dacian Cioloș a fost constant suspectat de faptul că apropierea sa față de Franța este nefirească pentru politica românească. Cu partid nou fondat, agățat de USR care avea deja structuri în toate județele țării, Cioloș afișează încă aroganțe față de Alianță, iar cu alegerea în funcția de președinte al Renew Europe, grup controlat de Macron, se confirmă aceste supoziții.

„Este greu de spus, pentru o astfel de afirmație ar trebui să avem probe, dar este clar că este un om care are o relație deosebit de apropiată cu Franța. Pentru Cioloș putem spune că Franța este a doua țară, dacă nu chiar prima! Este clar că este în această zonă de interese și de influență a Franței, este un lucru evident”, a mai spus Daniel Gheorghe, pentru TOMIS NEWS.

Liberalii, supărați pe traiectoria USR – PLUS de la Bruxelles: „Se cred mari făcători de politică națională și europeană!

Faptul că Renew Europe face alianță cu socialiștii europeni, împotriva Partidului Popularilor Europeni, din care PNL face parte, îi irită pe liberalii conservatori români, care consideră că „acești români de la USR – PLUS să nu marșeze pe aceste idei toxice”.

„Acest rezultat absolut surprinzător pe care l-au obținut cei de la USR – PLUS pe o bulă emoțională și pe o stare de spirit generată de aceste subiecte care au înveninat spațiul public… unor lideri ai acestor le-au dat ambiții mari, domnul Barna care a ajuns întâmplător în politică și în Parlament, după doi ani se visează președinte al României, domnul Cioloș care încheie o perioadă în care a stat lejer acasă revenind la Bruxelles unde se simte mai bine visează și el să ajungă la Palatul Cotroceni. Sunt tot felul de lideri care au impresii de mari făcători de politică națională sau chiar europeană… Trebuie subliniat: odată cu radicalizarea unei facțiuni stângiste care controla în ultima perioadă grupul ALDE și prin fuziunea cu En Marche – USR – PLUS, asistăm și la apropierea acestora față de socialiști – nu că ne-ar mira acest lucru – foarte multe din ideile acestea se întâlnesc. Este interesant… Eu îmi doresc ca acești români de la USR – PLUS să nu marșeze pe aceste idei toxice și aici pot să enumăr propunerea franceză de înființare a unei armate europene – o idee care surâde foarte mult Rusiei, ideea unei Europe cu mai multe viteze – tot de sorginte franceză și care ar discrimina grav mai bine de jumătate din țările care fac parte din blocul comunitar, apoi ideea centralizării puterii la Bruxelles și a unei integrări mai mari încât ar elimina suveranitatea națională. Sunt idei care mie îmi repugnă foarte puternic și pe care nici noi din PNL nu le vom susține niciodată! Nici grupul PPE nu va achiesa la astfel de măsuri radicaliste, care țin de visurile utopice ale unora care au impresia că fac ei Statele Unite ale Europei, unde Macron și Verhofstadt acolo vor să tragă! Mai este un aspect de subliniat – este vorba de împiedicarea lui Manfred Weber, lider al CSU – creștin-socialii bavarezi, cei care păstrează cel mai bine doctrina creștin-democrată clasică germană, de a ajunge președinte al Comisiei Europene. Probabil deranjează că de multe ori a vorbit de moștenirea creștină a Europei, este un catolic asumat, care ține la valorile identitare, la normalitate, la firesc și, sincer, cred că i-a deranjat pe socialiști și pe cei din Renew Europe. În Parlamentul European există o colaborare și o relaționare între Renew Europe – USR – PLUS și gruparea socialiștilor europeni, din care face parte PSD. Ca s-o spunem mai direct, în ceea ce privește negocierile pentru viitoarea structură a Comisiei Europene – PSD și USR – PLUS s-au aliat împotriva PNL, parte a PPE!”, a mai spus Daniel Gheorghe, pentru TOMIS NEWS.

„O rupem cu americanii ca să lucrăm după cum cântă cineva de la Paris!”

Ca urmare a negocierilor Renew Europe și S&D, liberalii români nu se simt doar trădați, ci și… lămuriți:

„Cred că pe lângă acele visuri globaliste ale unora care cred că va apărea un suprastat centralizat la Bruxelles și o să o rupem cu americanii și o să lucrăm după cum cântă cineva de la Paris, este vorba de consolidarea lor în raport cu PNL în direcția viitoarelor alegeri prezidențiale. Românii ar trebui să știe despre USR și PLUS că sunt partide care reprezintă ceea ce putem să numim astăzi valorile noii stângi, așa-numite progresiste, ale lumii noi, care doresc să se rupă de tradiție, de identitate, de continuitate istorică și care visează la un suprastat în acest context al Uniunii Europene. În realitate, între PSD și USR – PLUS există unele afinități. PSD are un socialism mai clasic, cu care ne-am obișnuit, postcomunist, în timp ce USR – PLUS vin cu influențe neomarxiste, care țin de experimente sociale, de corectitudine politică, relativism socio-moral și de asertivitate a lor față de dinamica globalistă”, a concluzionat deputatul Daniel Gheorghe, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *