USR și PLUS, în campanie de promovare, la Constanța. Barna: „De doi ani jumate discutăm doar despre cum scapă Dragnea de pușcărie!” Cioloș: „Constanța trebuie să devină o poartă spre lume!”

Alianța 2020 USR și PLUS se află, duminică, în campanie de promovare la Constanța. Sub sloganul „Drumul spre victorie trece prin Constanța”, oamenii lui Dan Barna și Dacian Cioloș au invadat centrul municipiului după ce au organizat o conferință de presă. Cu acest prilej, președintele USR, deputatul Dan Barna, a explicat de ce alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai a.c. sunt foarte importante.

„Este o bucurie pentru noi să ajungem și în Constanța, suntem în ultima săptămână a campaniei de strângere de semnături, cele 200.000 de semnături au fost realizate, dar miza este să ajungem undeva spre 300.000 de semnături și de aceea continuăm turneul prin țară. (…) Este un moment important și aceste alegeri din 26 mai sunt mai mult decât doar alegerea unor reprezentanți în Parlamentul European și spun asta pentru că este prima dată după decembrie 2016 românii au ocazia să exprime prin vot revolta și dezacordul față de faptul că de doi ani și jumătate România a discutat doar despre cum scapă Liviu Dragnea de pușcărie și nu a discutat aproape deloc despre autostrăzi, spitale regionale, curricula educațională, prin care ar trebui să putem să ne păstrăm tinerii în țară și să nu mai avem generații întregi care abia așteaptă să termine liceul pentru a pleca mai departe”, a spus Dan Barna.

CITEȘTE ȘI:

La unison cu partenerul de alianță, Dacian Cioloș a precizat că lista USR și PLUS este plină de oameni care au dovedit deja ceea ce pot în profesia lor.

„Aceste alegeri sunt ocazia pentru români să dea un semnal clar că totul începe de la două valori simple: cinste și profesionalism sau onestitate și profesionalism și de aici încolo putem construi bunăstarea și prosperitatea. Românii vor avea ocazia pe 26 mai să dea acest semnal foarte clar. Aceste alegeri se vor constitui într-un referendum în care românii să aleagă o cale europeană și eu nu văd cum se poate constitui un patriotism al românilor decât în UE și decât pornind de la baza valorilor europene. (…) Prezența la vot a românilor este esențială pentru că poate să constituie soclul de la care să plecăm în reconstruirea României. O Românie care să se bazeze pe oameni cinstiți și de acolo începând putem vorbi de prosperitate. (…) Cu lista pe o prezentăm în aceste alegeri scoatem în față oameni care au dovedit deja ceea ce pot în meseria lor, în mediul antreprenorial, în administrație, în cercetare și învățământ. (…) Ne aflăm la Constanța, unde vrem să dăm și aici un semnal că Constanța trebuie să devină cu adevărat o poartă a Europei spre lume. Constanța nu poate să fie prizoniera unor interese, ale unor oameni care au făcut și fac anumite lucruri pentru constănțeni, în cea mai mare parte fac lucruri pentru ei în primul rând. Astfel de oameni nu au ce căuta în politică”, a spus Dacian Cioloș.

dacian ciolos
Președintele PLUS Dacian Cioloș

CITEȘTE ȘI:

Barna și Cioloș au fost însoțiți la Constanța și de candidații de pe lista comună: Dragoș Pîslaru, Ramona Strugariu, Vlad Gheorghe, Alin Mituța, Naomi Reniuț, Liviu Iolu, Radu Mihaiu, Anca Majaru, Camelia Crișan, Daniela Șerban, Silviu Gurlui, Cătălina Sofron, Teodora Stoian, Gabriela Mirescu, Bogdan Deleanu, Ștefan Pălărie.

Evident, printre aceștia s-a regăsit și deputatul constănțean al USR, Stelian Ion, care a precizat că PSD se apropie din ce în ce mai mult de statele autoritare și ne îndepărtează de Uniunea Europeană.

„Motivul pentru care ne-am întâlnit astăzi cu colegii de la USR și colegii de la PLUS este de a schimba la față imaginea întregii Românii. PSD, condus de infractori și de oameni care vor să supună România și să abuzeze de România, vor să ne scoată și din UE. Se apropie din ce în ce mai mult de Rusia, de aceste dorințe ale lor de a ne ține într-o zonă unde arbitrariul, nerespectarea legilor devine o obișnuință, pentru că nu le convine ordinea, respectarea statului de drept, care în UE sunt chestiuni de bază, fundamentale. Discursul lor e din ce în ce mai pregnant înspre atacuri către UE și înspre o apropiere de statele autoritare. Pe 26 mai este important să dăm un mesaj întregii lumi și întregii Românii că România nu vrea să fie o nație de hoți și că nu este o nație de hoți și de infractori. Asta este miza principală pe care o simțim noi și dacă nu ne mobilizăm acum va fi prea târziu. Este esențial ca președintele Klaus Iohannis să declanșeze referendumul pentru Justiție, pentru că lucrurile sunt legate între ele”, a spus deputatul Stelian Ion.

stelian ion 1
Deputatul USR Constanța Stelian Ion

USR Constanța este condusă de Remus Negoi, care a transmis la rândul său că îi invită pe constănțeni să voteze la alegerile din 26 mai.

„Suntem zeci, sute de persoane, strângem semnături pentru Alianța 2020 USR și PLUS și îi așteptăm pe constănțeni la vot pe 26 mai!”, a spus Negoi.

negoi
Președintele USR Constanța, Remus Negoi

Turneul Alianței 2020 USR PLUS a început vineri, 1 martie, la Iași și a continuat la Brașov și Timișoara. Candidații au strâns semnături pe stradă și s-au întâlnit cu sute de simpatizanți, care le-au adresat întrebări și le-au spus așteptările lor de la viitori europarlamentari ai României.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.