USR și PLUS fac Alianță politică pentru TOATE rundele de alegeri. Negoi (USR Constanța): „În septembrie anunțăm candidații pentru locale”

Consiliul Naţional al PLUS a finalizat, sâmbătă, procedura de vot pentru Protocolul de Alianţă politică cu USR. Potrivit președintelui PLUS, Dacian Cioloș, textul a fost adoptat cu mai multe amendamente.

CITEȘTE ȘI:

„Consiliul Naţional al PLUS a finalizat procedura de vot pentru Protocolul de Alianţă politică cu USR. Textul a fost adoptat cu amendamente, pe care le va propune spre discuţie partenerilor de alianţă. (…) Trebuie să continuăm să punem aceste aşteptări mai presus de orgolii de partid. PLUS crede într-o relaţie politică solidă, bazată pe principii şi pe conţinut, în care să punem ceea ce avem fiecare mai bun împreună şi să le dăm cetăţenilor români cea mai serioasă ofertă politică”, a spus Cioloș.

Din perspectiva USR, textul respectiv cu amendamente încă nu a ajuns la Uniune, însă, potrivit președintelui USR Constanța, Remus Negoi, oamenii lui Dan Barna au propus deja, la rândul lor, mai multe amendamente. Toate aceste propuneri vor fi adoptate sau nu în organismele superioare în următoarea perioadă.

„La rândul lor, echivalentul Comitetului Politic Național, au dezbătut draftul de protocol stabilit de comisiile de negociere. Și unora și altora ne-a fost oferit draftul acesta. Noi am dezbătut ieri și am formulat amendamente și același lucru l-au făcut și ei tot ieri. Variantele de draft de protocol cu amendamente de ambele părți vor fi supuse dezbaterii de către comisiile noastre și viitoarele comitete politice naționale ale ambelor părți. De la PLUS încă nu am văzut amendamentele, probabil azi sau mâine ne vor fi puse la dispoziție, dar de la noi sunt câteva modificări nu de substanță, dar care de exemplu: structura organelor de conducere ale Alianței politice, pentru toate ciclurile electorale, nu va stabili ci doar va valida candidaturile pentru toate funcțiile comune. Era un termen  care părea dă o oarecare interpretare cu conotații negative. Apoi, e vorba de modul în care se vor centraliza candidaturile, se va stabili un termen în privința sondajelor pentru stabilirea notorietății acolo unde este cazul, am introdus hotărârea birourilor județene și locale din cadrul USR și PLUS pentru stabilirea de comun acord a candidaților. În cazul în care nu se ajunge la o înțelegere în anumite locuri, acestea se vor putea stabili la un organism superior al Alianței”, a spus Remus Negoi, pentru TOMIS NEWS.

USR și PLUS, împreună și la locale și la parlamentare. PLUS Constanța are președinte

Potrivit protocolului de Alianță, USR și PLUS nu vor merge împreună doar la alegerile prezidențiale din luna noiembrie, ci și la cele locale și parlamentare de anul viitor.

„Aici e vorba de candidații pentru alegerile viitoare: locale și parlamentare! Oricum, pentru fiecare ciclu de alegeri se va face și o Alianță electorală care stabilește detaliile. Noi am propus luna septembrie pentru sondaje, în funcție de disponibilitatea financiară și a unora și a altora… Din punctul nostru de vedere, un sondaj național ar trebui făcut în luna septembrie. (…) La Constanța, încă nu (sunt candidați – n.r.), colegii de la PLUS au avut alegeri județene alaltăieri. Noi ne respectăm calendarul pe care ni l-am propus la începutul anului și până la sfârșitul lunii septembrie avem alegeri și anunțăm și candidații USR pentru alegerile locale”, a mai spus Remus Negoi, pentru TOMIS NEWS.

Peste 20 de organizații județene ale PLUS au avut alegeri în ultima săptămână, pentru a-și stabili conducerile cu care vor intra în luptele electorale. La Constanța, din cei patru candidați, a fost ales președinte Lucian Muflic. Noul președinte al PLUS Constanța este medic specialist, specializare reumatologie. De asemenea, secretar general a fost ales Sorin Iacob.

plus constanta

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.