USR și PLUS au ABANDONAT lupta pentru referendumul lui Iohannis; PNL, ultimul „mohican”! Bădrăgan (PRU): „Dacă Cioloș se poziționează anti PSD, NU ÎNSEAMNĂ CĂ E DE DREAPTA! Cum te legitimezi ca om politic? Ataci pe cel care stă bine în sondaje”

om politic? Ataci pe cel care stă bine în sondaje”

Referendumul pentru Justiție inițiat de președintele Klaus Iohannis trebuia să beneficieze de sprijinul forțelor politice ale dreptei, respectiv PNL, USR (și PLUS) și PMP. Dintre aceste trei formațiuni, USR are ca principal mesaj politic lupta anticorupție și, pe cale de consecință, trebuia să fie cel mai fervent susținător al inițiativei.

CITEȘTE ȘI:

Numai că, surpriză! Potrivit AEP, Alianța electorală 2020 USR – PLUS nu s-a înscris la Autoritatea Electorală Permanentă pentru a susține campania pentru referendum, singurul partid fiind PNL. Un partid nu poate face/deconta cheltuieli cu campania pentru referendumul declanșat de președintele Klaus Iohannis din contul curent sau din contul pentru campania pentru alegerile europarlamentare.

CITEȘTE ȘI:

Suntem martorii unei rupturi a dreptei? Sau, mai clar, a unei răfuieli între Dacian Cioloș și Klaus Iohannis?

„Poate însemna o declanșare a unei campanii electorale pentru toamnă (prezidențiale – n.r.), dar nu trebuie neapărat să ne gândim că Cioloș ar fi de dreapta! Că se poziționează (USR și PLUS – n.r.) anti PSD nu înseamnă că, doctrinar, sunt de dreapta! Se duc un pic și spre stânga (prin negocierile cu ALDE european și anunțul privind formarea unui nou grup europarlamentar – n.r.). Deocamdată, fiecare „animal politic” își tatonează rolul în acest 2019, ca preambul și pentru alegerile din 2020. Este o mișcare politică, din păcate atâta tot! Noi doar putem să gândim că acesta este modul lor de acțiune. Dacian Cioloș, prin programul pe care îl are, își asumă această luptă (anti Iohannis – n.r.) și și-ar dori, ca om politic, să fie adversar al lui Iohannis. Cum te poți legitima ca om politic? Luptându-te cu unul care stă bine în sondaje! Te lupți cu Iohannis, nu?”, a spus avocatul constănțean Dumitru Bădrăgan, pentru TOMIS NEWS.

Potrivit legii, pentru a face cheltuieli electorale și pentru ca acestea să fie decontate competitorii electorali trebuie să desemneze un mandatar financiar coordonator, în caz contrar riscând amenzi și nedecontarea sumelor cheltuite. Potrivit AEP, liberalii sunt singurii care au un mandatar financiar pentru referendumul din 26 mai.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *