USR și-a propus să listeze pe bursă Portul Constanța. „Așa se descurajează furturile”

Toate partidele au lansat în aceste zile programul de guvernare pe care îl propun cetățenilor la alegerile din 6 decembrie. USR-PLUS acordă o atenție deosebită Constanței, fie că vorbim aeroportul internațional Mihail Kogălniceanu, Portul sau chiar gazele din Marea Neagră.

În privința aeroportului, USR-PLUS modernizarea acestuia, alături de cel de la Timișoara.

Un semn al subdezvoltării economice în care administrația PSD a împins județul Constanța este traficul extrem de redus de pe Aeroportul „Mihail Kogălniceanu”. În 2018, conform Asociaţiei Aeroporturilor din România, Aeroportul „Mihail Kogălniceanu” a înregistrat un trafic de 21 de ori mai mic decât cel din Cluj (129.235 de pasageri la Constanța, față de 2.782.401 la Cluj). Aeroportul „Mihail Kogălniceanu” este surclasat și de alte aeroporturi, din județe/orașe mai mici decât Constanța, cum ar fi: Sibiu, Bacău sau Suceava. Situația nu s-a modificat semnificativ nici în anul 2019. Deși primește fonduri importante din bugetul statului, între cele 16 aeroporturi din România, Aeroportul „Mihail Kogălniceanu” era pe locul 11, raportat la traficul de pasageri. (…) Ca atare, este nevoie de modernizarea infrastructurii Aeroportului din Kogălniceanu dar și a celorlalte aeroporturi principale din țară. În paralel, Compania TAROM, care a acumulat pierderi de peste 1,5 miliarde de lei în ultimii 10 ani, trebuie reorganizată pe criterii de eficiență”, susțin cei de la USR-PLUS.

În ceea ce privește Portul Constanța, USR consideră că Administrația Porturilor Maritime Constanța trebuie să fuzioneze cu Canalele Navigabile, apoi listare pe bursă.

Domeniul foarte integrat de activitate face ca aceste companii să funcționeze mai eficient ca un tot unitar. Listarea pe bursă permite un acționariat activ care să fie atent la acțiunile conducerii și să descurajeze corupția și furturile. De asemenea, listarea ar da un profil public mai proeminent portului Constanța și i-ar permite finanțarea din mai multe surse”, consideră cei de la USR-PLUS.

COMANDAT DE UNIUNEA SALVAȚI ROMÂNIA – CMF 11200021

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.