USR se pregătește să IASĂ de la guvernare, din cauza DEMITERII lui Stelian Ion! Se stabilește DIVORȚUL: Prin DEMISIE sau MOȚIUNE DE CENZURĂ! Mesaj clar: „Cîțu trebuie SĂ PLECE!”

Liderii USR PLUS, reuniţi miercuri seară în şedinţa Biroului Naţional (BN), discută despre modul cum vor ieşi la guvernare. Dicuţia despre ieşirea de la guvernare vine după ce premierul Florin Cîţu a anunţat revocarea din funcţie a ministrului Justiţiei, Stelian Ion.

Singurul subiect al BN USR în desfăşurare e modul în care ieşim de la guvernare. Prin demisie sau moţiune. Nu mai e nici o altă cale de negociere. PNDL e pretext, cauza reală e concursul pentru procurori. Se închidea mâine”, au declarat surse politice ale USR-PLUS. Şi vicepremierul Dan Barna a reacţionat, miercuri seară, după anunţul privind revocarea din funcţie a lui Stelian Ion: „Florin Cîţu trebuie să plece”, afirmă Barna, care a adăugat că „Florin Ciţu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puţin un Guvern”.

Stelian Ion a fost revocat din funcţia de ministru al Justiţiei, a anunţat premierul Florin Cîţu, care a precizat că a informat coaliţia în legătură cu această decizie, pe care şi-o asumă: „Voi propune un ministru interimar care va înţelege prioritatea zero a investiţiilor în România. Îmi doresc ca partenerii noştri de coaliţie USR PLUS să aibă înţelegerea, să aibă responsabilitatea să nu aleagă ieşirea de la guvernare”, a afirmat Cîţu.

Am luat o decizie. Necesară. Acum câteva minute am trimis preşedintelui cererea de revocare din funcţie a domnului Stelian Ion. Nu voi acecepta în Guvernul României miniştri care să se opună dezvoltării României”, a declarat Cîţu.

Prim-ministrul a susţinut că ministrul USR PLUS al Justiţiei Stelian Ion nu a dus la bun sfârşit proiecte, iar acţiunile sale nu au dus la desfiinţarea SIIJ.

A bloca activitatea Guvernului doar pentru că nu eşti de acord să dezvolţi comunităţile înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guvernare. Nu voi permite ca poporul român să fie şantajat. Am informat liderii coaliţiei de această demitere. Nu mai accept pe nimeni în Guvern care să şantajeze. Aici nu vorbim despre primari, vorbim despre comunităţi şi despre interesul cetăţenilor. România trebuie dezvoltată. Doar pentru că colegii de coaliţie de la USR PLUS nu au foarte mulţi primari nu înseamnă că românii trebuie să aibă de suferit”, a declarat şeful Executivului.

Cîţu a afirmat că îşi asumă această decizie:

BPN al PNL a asumat acest proiect de investiţii care nu este PNDL 3, este un proiect dedicat pentru asfalt, apă, canalizare, gaz. Este un simbol al modernizării României, după 30 de ani. Am trimis preşedintelui documentul cu revocarea. Voi propune un ministru interimar care va înţelege prioritatea zero a investiţiilor în România. Îmi doresc ca partenerii noştri de coaliţie USR PLUS să aibă înţelegerea, să aibă responsabilitatea să nu aleagă ieşirea de la guvernare, aşa cum comunică de azi dimineaţă pe diverse canale. Această coaliţie este datoare să livreze reforme pentru români. Vă asigur că această guvernare continuă şi vom depăşi şi acest moment pentru că interesul public, interesul românilor, este mai presus de interesul unui om politic”, a încheiat el.

Barna: „Cîțu trebuie să plece. A arătat că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puțin un Guvern

Dan Barna a reacţionat, miercuri seară, după anunţul privind revocarea din funcţie a lui Stelian Ion: „Florin Cîţu trebuie să plece”, afirmă Barna, care a adăugat că „Florin Ciţu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puţin un Guvern”.

Florin Cîțu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puțin un Guvern. Abuzul de putere, deciziile luate noaptea ca hoții nu sunt marca înregistrată a lui Liviu Dragnea. Iar Florin Cîțu a arătat că e mai rău decât Dragnea. Și asta pentru că înșală cu cinism și rea voință așteptările unui electorat care a cerut altceva. Florin Cîțu trebuie să plece.”, e mesajul lui Dan Barna.

De cealaltă parte, deputatul PNL Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputaților, afirmă că liberalii au doar varianta unui guvern minoritar dacă USR PLUS se retrage de la guvernare. Precizarea vine după ce Dan Barna a cerut plecarea premierului Florin Cîțu, ca urmare a anunțului referitor la demiterea ministrului Justiției, Stelian Ion.

Gălăgioși colegii noștri, după un remarcabil scor de 15%, dânșii reprezintă toată dreapta în România și că dânșii au câștigat alegerile. Vor da socoteală în fața electoratului pentru părăsirea guvernării. Eu îmi amintesc din 2018 până în alegerile parlamentare am mai lideri de grup la Camera Deputaților, unde cu 20% în Parlament trebuia să susținem un guvern liberal după moțiunea de cenzură împotriva doamnei Dăncilă. În această situație nu există decât varianta unui guvern minoritar. Dar eu cred că mai sunt oameni responsabili, nu numai actori de teatru care aruncă diverse etichete: se fură, se face, se drege. Dacă ați și prezenta probe în acest sens ar fi extraordinar”, a declarat Florin Roman la Antena 3.

S-a supărat și Dacian Cioloş: „Acesta nu mai e un guvern de coaliție

Copreşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş, afirmă că premierul Florin Cîţu a demis „fără motiv” al doilea ministru USR PLUS, „subordonând întregul guvern intereselor PNL”. „Acesta nu mai e un guvern de coaliţie”, punctează el.

„Promisiunea făcută primarilor PNL (nu cetățenilor români, cum spune premierul) e mai importantă decât stabilitatea și continuitatea Coaliției. Florin Cîţu demite fără motiv al doilea ministru USR PLUS, subordonând întregul guvern intereselor PNL. Abuzul nu e că nu a dat Stelian Ion un aviz în cinci zile, ci că premierul pune presiuni pe un ministru al Justiției să dea un aviz. Acesta nu mai e un guvern de coaliție!”, a adăugat Cioloş.

Cîțu se teme că USR PLUS va ieși de la guvernare: „Această coaliție este datoare să livreze reforme pentru români

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri seara, după ce a decis remanierea ministrului Justiției, Stelian Ion, că speră ca USR PLUS să nu aleagă ieșirea de la guvernare.

PNDL 3 este un simbol al modernizării României. Am trimis președintelui revocarea. Voi propune un interimar care va înțelege toate aceste probleme. Îmi doresc ca partenerii să nu aleagă ieșirea de la guvernare. Această coaliție este datoare să livreze reforme pentru români. Interesul românilor este mai presus de interesul unui om politic”, a spus Florin Cîțu.

Stelian Ion: „Cîțu NU nu are respect pentru lege!

După demiterea de miercuri seară, Stelian Ion a avut o reacție pe rețelele de socializare. Acesta a fost vehement și în asentimentul partidului care îl susține și l-a acuzat pe premierul Cîțu de faptul că nu are respect față de lege:

Premierul Florin Cîțu arată în seara aceasta încă o dată că nu are respect pentru lege, pentru Constituție. Având în vedere antecedentele sale, poate că nu este de mirare. În felul acesta Florin Cîțu și-a semnat de fapt propria plecare din guvern pentru că este doar o chestiune de timp până când Florin Cîțu va pleca acasă.Șantaj și iresponsabilitate înseamnă să îi ceri imperativ ministrului justiției să îți dea un aviz la minut pe un proiect cu miză uriașă pentru care termenul legal de avizare este de 4 zile lucrătoare de la primirea originalului. Precizez încă o data că nici până la această oră originalul proiectului PNDL 3 nu a fost trimis la Ministerul Justiției pentru obținerea avizului.Povestea are și un substrat nevăzut, legat de procedura de numire a procurorilor de rang înalt aflată în derulare. Aceasta este miza nevăzută”, a transmis Stelian Ion.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *